základní část, 9. kolo
21.10.2018 16:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Fortuna Sittard - BV De Graafschap 3:1

V nováčkovském souboji se nakonec mohl radovat domácí výběr, který po vyrovnaném průběhu skóroval hned dvakrát v závěrečné desetiminutovce a díky tomu zvítězil po výsledku 3:1. Sittard v průběhu nedělní dohrávky 9. kola neproměnil pokutový kop a mohl toho litovat, nicméně s blížícím se koncem prokázal pevnější nervy. V tabulce mu patří třináctá pozice s deseti body, celek z Doetinchemu je šestnáctý se sedmi body.

Fortuna byla blízko k otevření skóre již po šesti odehraných minutách, kdy na pravém křídle všem upláchl Lazaros Lamprou a trefil brankáře Jurjuse, vzápětí orazítkoval horní tyčku z podobné pozice Semedo. Po čtvrthodině hry spálil na druhé straně stoprocentní šanci Serrarens, jenž nasměroval vodorovnou nahrávku skrz pokutové území od van Mieghema trestuhodně nad břevno. Domácí se z ničeho nic prosadili ve 38. minutě.

El Messaoudi prostrčil balón do šestnáctky protivníka na kopačku Lamproua a ten nezištně zamířil do bližšího dolního rohu. Za další čtyři minuty se dopustil nedovoleného zákroku před vlastním brankovým územím Straalman a rozhodčí po kontrole videa nařídil penaltu. K té se postavil Semedo a selhal, jeho tvrdou ránu totiž odvracel Jurjus na tyč a míč se od ní následně odrazil k hráčům De Graafschapu.

Hosté dokázali srovnat pět minut po přestávce. Youssef El Jebli započal své úchvatné sólo kličkou alá Zinedine Zidane, poté se prosmýkl jako úhoř kolem tří bránících protihráčů a nakonec po zemi obstřelil marně se natahujícího gólmana Koşeleva. V 53. minutě mohl dokonce otočit vývoj Serrarens, avšak z dvanácti metrů napálil bližší konstrukci. Zhruba posledních patnáct minut bylo jasně v režii Sittardu.

Nejprve se postavil k přímému volnému kopu z pětadvaceti metrů střídající Ospitalieri a přední tyč minul o několik decimetrů. V 83. minutě vrátil Fortuně vedení svou druhou trefou v tomto duelu Lamprou po obrovské chybě Jurjuse. Strážce BV školácky neudržel přízemní pokus Vidigala a dvacetiletý Řek pak snadno dorazil balón do prázdné branky. Gólový účet uzavřel za dalších pět minut slovenský krajánek Branislav Niňaj, když zcela osamocen propálil zblízka Jurjuse.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele