play off o Evropskou ligu - semifinále - 1. zápasy
18.05.2019 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Groningen zvládl úvodní duel s Vitesse a zdolal ho těsně v poměru 2:1

Groningen dokázal před vlastními fanoušky zaskočit vysoce favorizovaný Arnhem a do úterní odvety si tak vytvořil mírně lepší výchozí pozici, nicméně po těsném výsledku 2:1 je vše stále otevřené. Domácí šli do vedení v nastavení úvodního dějství a svůj náskok pojistili po deseti odehraných minutách ve druhém poločase. Hosté ale v závěrečné dvacetiminutovce zabrali a zmohli se alespoň na snížení, které jim uchovalo reálnou naději na postup do závěrečné fáze.

Domácí trenér Danny Buijs udělal oproti středečnímu duelu v Emmenu dvě změny v základní sestavě. Do úvodní jedenáctky se vrátili Thomas Bruns a Django Warmerdam, naopak na lavičku náhradníků usedli Tom van de Looi s kanonýrem Paulem Gladonem. Groningen vstoupil do sobotního zápasu mnohem aktivněji a v první části na trávníku doslova vládl, soupeři půjčoval míč jen sporadicky. V prvních dvou šancích se zjevil Maročan Mimoun Mahi.

Ten se nejprve objevil sám před brankářem Pasveerem, jenž ho zblízka vychytal, poté se Mahi pokusil o ránu ze střední distance a zamířil těsně vedle. Když už se zdálo, že v první půli branka nepadne, tak z ničeho nic udeřil právě Mahi. Pětadvacetiletý záložník využil rychlé akce svých spoluhráčů a následné finální přihrávky od Japonce Doana, ve středu šestnáctky pak zachoval chladnou hlavu a jako zkušený mazák rozvlnil síť.

V 56. minutě inkasovalo Vitesse podruhé. Ve vlastní šestnáctce si počínal velmi neobratně Max Clark a evidentně poslal k zemi unikajícího Zeefuika, rozhodčí Higler bez váhání ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil tradiční bosenský exekutor Samir Memišević a nabídnutou možností nepohrdl. SBV však v žádném případě zbraně nesložilo a v 70. minutě oživilo svou naději alespoň na remízový výsledek.

Po skvěle odvedené práci od Büttnera napravil své předchozí zaváhání při pokutovém kopu teprve třiadvacetiletý anglický záložník Clark a zblízka pokořil marně se natahujícího brankáře Padta. Hosté od tohoto momentu ještě více ožili a blízko k vyrovnání byli zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. Před Padtem stanul osamocený jihoafrický špílmachr Serero a ve stoprocentní příležitosti ho trestuhodně nepřekonal.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele