základní část, 6. kolo
23.09.2018 14:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

FC Groningen - AZ Alkmaar 1:3

Groningen především v prvním poločase sehrál vyrovnanou partii s vysoce favorizovaným Alkmaarem a dokonce vedl, jenomže utkání nakonec dohrával pouze v devíti lidech a svému rivalovi podlehl 1:3. V dosavadním průběhu tak zaznamenal již svou pátou porážku a zůstává na poslední osmnácté pozici s pouhými třemi body, i když na druhou stranu za patnáctým Utrechtem zaostává jen o body dva. AZ naopak přerušil svou třízápasovou šňůru bez výhry.

Hosté totiž po skvělém vstupu do tohoto ročníku podlehli Heracles (2:3) a remizovali s Arnhemem (0:0) i naposledy s Feyenoordem (1:1). Díky tomuto úspěchu alespoň částečně obměkčili fanoušky a v Eredivisii poskočili na páté místo s jedenácti body. První zajímavý moment nedělního střetnutí se udál po necelých dvaceti minutách, kdy dokázal mírný favorit skórovat, ovšem branka nebyla na základě porady s videorozhodčím uznána kvůli ofsajdu.

A tak se ve 25. minutě z ničeho nic dočkal FC. Rohový kop z levé strany precizně rozehrál Ajdin Hrustič a před brankou našel rozběhnutého Juliana Chabota, který se vymanil z tlaku protivníka a hlavou ze sedmi metrů uklidil skákavý balón k přední tyči. Domácím ale nevydržela radost ani dvě minuty, o bleskové vyrovnání se totiž postaral Oussama Idrissi. Dvaadvacetiletý záložník skóroval v této sezóně potřetí.

Tentokráte obdržel zpětnou přihrávku téměř od pomezní čáry od Svenssona a z první napálil míč k zadní konstrukci kolem bezmocného gólmana Padta. Další klíčové okamžiky byly k vidění v nastavení první půle. Nejprve uviděl přímou červenou kartu domácí Deyovaisio Zeefuik a odešel předčasně do sprch, vzápětí na druhé straně fauloval Til ve vlastní šestnáctce a sudí van Boekel bez váhání ukázal na penaltový puntík.

K pokutovému kopu se odhodlal Ritsu Doan a trestuhodně ho neproměnil, brankář Bizot totiž vystihl směr jeho střely a ukryl míč v rukavicích. Domácí i přesto byli nebezpeční a po hodině hry dokonce mohli jít opět do vedení, jenže Breij k jejich smůle orazítkoval břevno. AZ převrhl misky vah na svou stran zhruba čtvrthodiny před koncem, kdy Fredrik Midtsjø obdržel nahrávku do druhé vlny a parádně zavěsil pod horní tyčku. Následně byl po druhé žluté kartě vyloučen Hrustič a vítězství Alkmaaru pojistil v poslední minutě střídající Adam Maher.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, az.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele