základní část, 7. kolo
30.09.2018 14:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

BV De Graafschap - Willem II 2:1

De Graafschap využil v nedělním střetnutí 7. kola obrovské nedisciplinovanosti konkurenčního Tilburgu a poprvé po šesti zápasech zvítězil. Svého protivníka zdolal nejtěsnějším poměrem 2:1, avšak jeho vítězství se nerodilo lehce. Soupeř hrál krátce po čtvrthodině hry v deseti a i přesto srovnal. Od 64. minuty šel dokonce do devíti a dlouho držel cennou remízu 1:1, ale tlak soupeře nakonec neustál a v samém závěru přeci jen inkasoval.

BV proto opustil sestupové příčky a přiblížil se středu tabulky, Willem přerušil svou sérii tří utkání bez porážky a má na kontě osm bodů. Domácí měli od samého začátku převahu a v úvodní čtvrthodině si vytvořili dvě velké příležitosti. Tu první likvidoval brankář Wellenreuther po přímém volném kopu Stefana Nijlanda, poté mířil těsně nad horní tyčku Bakker. První z klíčových okamžiků se zrodil v 18. minutě.

Atakan Akkaynak totiž naprosto zbytečně přišlápl lýtko Straalmanovi a rozhodčí Bax mu po poradě s VAR udělil místo žluté karty přímou červenou. Za další tři minuty se dostal celek z Doetinchemu do vedení, to když balón po precizně zahrané standardní situaci od Nijlanda zapadl pod horní tyčku. Následně El Jebli minul o decimetry pravou tyč, pak De Graafschap dostal výhodu pokutového kopu po jasném podražení Diega Palaciose na Thomassena.

Míč si postavil Bakker a trestuhodně neuspěl, po střele do protipohybu orazítkoval levou tyč. V samém závěru úvodního dějství se chvěla branková konstrukce ještě jednou a to po ráně Thomassena z osmnácti metrů. BV pykal za nevyužité šance čtyři minuty po přestávce. Na rohový kop Crowleyho z levé strany si naskočil Dries Saddiki a zblízka hlavou skóroval. Za další čtyři minuty mohl domácím vrátit vedení Thomassen, jenže podruhé v tomto střetnutí napálil tyč.

Tilburg si ještě více zkomplikoval situaci po necelých dvaceti odehraných minutách druhé části. Palacios totiž naprosto nesmyslně zakopl míč a Bax mu bez váhání ukázal druhou žlutou kartu. Hosté se pak srdnatě bránili a přežili i stoprocentní příležitost van Mieghema. Nicméně v 89. minutě je potkal velmi nešťastný moment. Centr van Mieghema z pravého křídla chtěl odvrátit do bezpečí Fernando Lewis, jenomže ke své smůle ho tečoval do dolního levého rohu mimo dosah bezmocného Wellenreuthera.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele