základní část, 18. kolo
20.01.2019 14:30 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

De Graafschap překvapivě rozdrtil Sittard o čtyři branky.

De Graafschap odpověděl na otázku všem kritikům, jestli se ještě chystá na souboj o záchranu. Celek z Doetinchemu překvapil všechny a možná i sám sebe, neboť jinému nováčkovi ze Sittardu uštědřil neočekávaný debakl 5:1 a oživil své naděje na udržení prvoligové licence. S patnácti body sice stále zůstává poslední osmnáctý, na druhu stranu za sedmnáctou Bredou zaostává jen o skóre a na patnáctý Emmen má manko tří bodů.

Domácí výběr se v první polovině soutěže hodně trápil a nic nenasvědčovalo tomu, že by mohlo dojít k nějaké velké změně. Vždyť se ani ne před měsícem musel vypořádat s obrovským výpraskem 0:8 od Ajaxu. Proti Fortuně však herně nastoupil zcela jiný tým, který působil sebevědomým dojmem od úvodního hvizdu. V prvních pětadvaceti minutách si vytvořil tři velké příležitosti a nakonec mohl být rád, že nelitoval jejich zahození.

Nejprve si v samostatném úniku sám ukopl míč od kopačky Burgzorg, vzápětí pozdější autor hattricku Fabian Serrarens netrefil hlavou odkrytou branku a nakonec neuspěl ani Narsingh se střelou z nadějné pozice. De Graafschap zužitkoval převahu ve 27. minutě, když zcela zapomenutý Serrarens v brankovém území soupeře propálil bezmocného Koşeleva. Za další tři minuty se Serrarens radoval podruhé, i tentokráte na něj obrana Sittardu nereagovala.

Po zpětné přihrávce od Burgzorga se opřel do míče z první a přízemním pokusem obstřelil Koşeleva. Dvě minuty před poločasovou přestávkou ukázal svou vytříbenou techniku Youssef El Jebli a z jednadvaceti metrů zakroutil přímý volný kop ke vzdálenější tyči. Ve 48. minutě byl blízko k hattricku Serrarens, nicméně zblízka trefil levou tyč a oslavy tak musel odložit. Fortuně svitla naděje na zmrtvýchvstání o sedm minut později.

Snížit se povedlo Ahmedovi El Messaoudimu, když po pobídce od Lamproua prostřelil zaskočeného gólmana Jurjuse. BV se však nenechal znervóznit a naopak sám ještě dvakrát skóroval. V 66. minutě se potřetí do listiny střelců zapsal Serrarens povedeným obloučkem pod břevno - 4:1. Za dalších sedm minut dokonal zmar Sittardu El Jebli a přesně umístěnou skákavou ranou z dvaceti metrů uzavřel gólový účet nedělního klání.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele