základní část, 3. kolo
25.08.2018 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

BV De Graafschap - FC Groningen 0:1

Groningen poprvé v sezóně zabral a po prohrách s Arnhemem i Tilburgem si teď odváží důležité tři body z půdy nováčka z De Graafschapu. Toho porazil nejtěsnějším poměrem 1:0 díky brance mladíčka Michaela Breije z konce úvodního dějství. Právě Breij byl ústřední postavou sobotního zápasu, při svém čtvrtém startu v nejvyšší soutěži vsítil premiérovou branku, odehrál solidních 72. minut a měl i další šanci ke skórování.

Hosté opustili sestupové pásmo a prozatím se posunuli na patnáctou pozici se třemi body. Jejich protivník prohrál podruhé za sebou a je mu jasné, že i přes šokující výhru 2:0 v úvodním kole nad vysoce favorizovaným rotterdamským Feyenoordem ho čeká velmi tuhý boj o holé přežití. Úvodní větší možnost byla k vidění po necelé čtvrthodině hry a dostal se do ní již zmiňovaný Breij, jenž napoprvé neměl štěstí.

Jednadvacetiletý talent mířil dobře k pravé tyči a jen o decimetry ji minul. Stejný hráč se přeci jen prosadil ve 44. minutě a zaznamenal tak jediný gól tohoto duelu. Po krásném centru Handwerkera z levého křídla hlavičkoval zcela osamocen z hranice brankového území a s pomocí břevna dopravil balón do sítě, brankář Jurjus neměl vůbec žádnou šanci zasáhnout. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, Groningen byl stále nebezpečnější.

Po hodině hry mohl jeho náskok pojistit Cassierra, který se ve středu šestnáctky elegantně otočil, jenomže zakončení mu příliš nevyšlo a balón po razantní ráně letěl zhruba metr nad horní tyčku. Hosté ve zbývajícím průběhu skvěle bránili, nicméně v 90. minutě mohlo být z ničeho nic vyrovnáno. S dvěma fantastickými zákroky se vytáhl gólman Padt, když nejprve vyrazil střelu z dálky před sebe a pak nohama odvrátil míč na roh po dorážce střídajícího Thomassena.

V samotném závěru bylo střetnutí na několik okamžiků přerušeno kvůli vhozené dýmovnici přímo na hrací plochu z kotle hostujícího výběru, po herní stránce se však nic důležitého nepřihodilo. BV se v příštím kole pokusí odčinit toto zaváhání na půdě Emmenu a především po psychické stránce to pro něj bude důležitý souboj. Groningen přivítá trápící se Zwolle, které jako jediné ze všech osmnácti účastníků ještě nebodovalo.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele