základní část, 24. kolo
03.03.2019 16:45 CET
4 : 2
(1:2)

Reportáž

AZ napravil vyřazení z poháru a doma porazil Sittard 4:2

Alkmaar se dokázal vzpamatovat z předchozích dvou zaváhání s Tilburgem a tentokráte v domácím prostředí přehrál nováčka ze Sittardu i přesto, že po prvním poločase prohrával. Ve druhém dějství však záhy srovnal stav a poté otočil vývoj dalšími dvěma brankami. V tabulce se tak udržel na čtvrté pozici s třiačtyřiceti body a před pátým Arnhemem drží náskok čtyř bodů, za třetím Feyenoordem zaostává o body tři.

Fortuna naopak prohrála v nejvyšší nizozemské soutěži potřetí za sebou a patří ji třinácté místo se šestadvaceti body. Domácí vstoupili do nedělního duelu s velkým nasazením a první větší možnost si vypracovali po deseti minutách hry. Zpětnou nahrávku od Ouwejana obdržel Seuntjens a svou následnou střelu uklidil o pár decimetrů vedle zadní tyče. AZ se dostal do vedení ve 26. minutě z pokutového kopu.

Ten byl nařízen za podražení brankáře Koşeleva na rozběhnutého Ouwejana a rozhodčí Lindhout své rozhodnutí nezměnil ani po přezkoumání videa. Následně si postavil míč Teun Koopmeiners a i přes zákrok Koşeleva doputoval balón se štěstím za brankovou čáru. Zhruba deset minut před přestávkou pohrdl obrovskou příležitostí Guus Til a prostor tří tyčí trestuhodně minul, vzápětí na opačné straně vyrovnal z ničeho nic Lazaros Lamprou.

Řecký mladíček se uvolnil v brankovém území protivníka po centru Pinta z levého křídla a svou hlavičku usměrnil k protější tyči. Fortuna se dokonce dostala do vedení v nastavení první půle, kdy americký útočník Andrija Novakovič po ponechané výhodě napřáhl z osmnácti metrů a jeho tečovaný přízemní pokus zapadl k levé konstrukci. Svěřenci trenéra Johna van den Broma po výměně stran přidali, srovnat se jim povedlo v 54. minutě.

Til využil pasu Ouwejana z levé strany a obětavou rybičkou pokořil marně se natahujícího Koşeleva. Alkmaar se dostal podruhé do vedení krátce po odehrané hodině, Oussama Idrissi totiž pohodlně zakončoval do odkryté branky po nabídce od Tila. Gólový účet uzavřel svým druhým zásahem v tomto duelu Koopmeiners, jenž po lobu od Idrissiho a odrazu míče od břevna umístil svůj volej ze čtyř metrů nechytatelně pod horní tyčku.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele