základní část, 33. kolo
29.04.2018 14:30 CET
1 : 4
(1:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - Roda JC 1:4

Roda Kerkrade potvrdila dobrou formu z poslední doby a na půdě již zachráněného Venla zvítězila bez větších potíží po výsledku 4:1. I přes tento úspěch to ale vypadá, že se dodatečné baráži nevyhne. Na patnáctou příčku Bredy má manko tří bodů a vzhledem k tomu, že o konečném pořadí rozhoduje celkové skóre, tak má před posledním kolem jen malou šanci. Oproti svému jedinému rivalovi z NAC totiž inkasovala o deset branek více.

Breda má v tuto chvíli skóre 40:56, zatímco Roda 40:66 a ani případné vítězství v závěru základní části s Den Haagem ji pravděpodobně nestačí. NAC navíc zavítá na půdu jistě sestupujícího Twente a dá se očekávat, že alespoň bod získá. VVV kleslo na čtrnáctou příčku se čtyřiatřiceti body a je jasné, že hůře než patnácté neskončí. S nováčkovskou sezónou se rozloučí příští neděli na půdě pátého Utrechtu.

Hosté hráli od samého začátku aktivně, poprvé však zahrozili domácí. V 17. minutě to zkusil z voleje Leemans a levou tyč minul o několik decimetrů. O šest minut později z ničeho nic prorazila Roda, do vedení ji dostal Jannes Vansteenkiste. Tomu sedla šajtle levačkou z patnácti metrů a balón zapadl přesně do pravého dolního rohu - 0:1. Domácí poprvé a naposledy vyrovnali ve 33. minutě, kdy centr Dekkera z pravého křídla propadl na zadní tyč.

Tam se zjevil zcela osamocený Torino Hunte a z levého rohu pokutového území zavěsil ke vzdálenější konstrukci. Ještě do poločasu napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů Gustafson a gólman Unnerstall odvrátil míč parádním zákrokem nad horní tyčku. Druhé dějství bylo jasně v režii Rody, která si vzala zpět ztracené vedení ve 48. minutě. Kapitán Adil Auassar si narazil balón s Vansteenkistem, kličkou obelstil protihráče a nakonec mířil k pravé tyči.

Za dalších devět minut srazil protivníka ještě více na kolena Dani Schahin, kdy po zpětné nahrávce od Avdijaje dopravil míč do odkryté branky. V polovině závěrečné části vypálil z dvaadvaceti metrů Ndenge a orazítkoval horní tyčku, zhruba čtvrthodiny před koncem uzavřel gólový účet střídající Mario Engels. Německý záložník si ani ne po dvou minutách strávených na trávníku vyměnil míč s Gustafsonem a snadno zakončoval do prázdné branky.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele