základní část, 18. kolo
24.12.2017 14:30 CET
3 : 1
(1:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - Heracles Almelo 3:1

Německý útočník Lennart Thy, který je ve Venlo na hostování z Brém, zaznamenal vůbec svůj první hattrick v Eredivisie a byl hlavním strůjcem štědrovečerního úspěchu nad Heraclesem. Ten naopak potvrdil, že venku se mu na podzim vůbec nedaří, zůstává v tomhle ohledu v lize stále nejhorší, a utrpěl na cizích hřištích již svou osmou porážku.

Domácí se museli vypořádat s jednou nepříjemnou skutečností už před samotným začátkem tohoto utkání. Trenér Maurice Steijn totiž v nedávném pohárovém souboji na půdě PSV vehementně kritizoval rozhodčí a disciplinárka mu vystavila stopku. Udílet pokyny z tribuny pro něj určitě nebylo jednoduché, přesto se s tím jeho tým statně popral.

Klub z Almela se přitom mohl ujmout vedení už po dvou minutách hry. Vermeij si naběhl na bližší tyčku a z blízkosti dobře tečoval, jenže trestuhodně neseřídil svá mířidla správně. VVV naopak v 17. minutě gólově udeřil. Hunte si narazil ve středu pole s Leemansem, následně prostrčil míč na Thye, a ten usměrnil svůj pokus po zemi přesně k tyči.

Vyrovnat se snažil svým pokusem z dálky Kuwas, s jehož nenápadnou, leč účinnou dělovkou, měl gólman Unnerstall poměrně velké potíže. O osm minut později se již Heracles přece jenom dočkal své odměny. Janssen ve vápně nechtěně drcl do Breukerse, sudí Bax s odstupem nařídil pokutový kop, a ten bezpečně proměnil Niemeijer.

Ve 35. minutě se hosté dokonce mohli ujmout vedení, Jamiro poslal dlouhý pas do pokutového území, kde našel Breukerse, jenže ten trefil pouze Unnerstalla. A zkraje druhé půle stáli při domácích znovu všichni svatí, jelikož tečovaná a vychýlená prudká přihrávka Breukerse z pravé strany skončila jen těsně vedle Unnerstallovy brány.

Neproměnění několika šancí nakonec stálo Almelo konečnou porážku. V koncovce totiž byl lepší jeho protivník, který ho v tabulce díky své výhře předskočil. Nejprve si v 54. minutě na dlouhý centr van Crooije naběhl Thy a tvrdým zakončením skóroval na bližší tyčku. A v 76. minutě Thy zužitkoval pas Leemanse a i z úhlu přesně zacílil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele