základní část, 21. kolo
04.02.2018 14:30 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - Feyenoord Rotterdam 1:0

Feyenoord Rotterdam se opět vzdálil obhajobě mistrovského titulu, po nedostatečném ofenzivním výkonu na půdě Venla totiž prohrál brankou v 88. minutě z pokutového kopu. Hostující celek tak nenavázal na minulé ligové vítězství s Den Haagem ani na úspěch ze čtvrtfinále národního poháru s PSV. V tabulce Eredivisie je čtvrtý se šestatřiceti body s hrozivou devatenáctibodovou ztrátou na vedoucí eindhovenský výběr.

Naopak VVV navázal na zlepšenou formou, po tomto cenném skalpu vybojoval úctyhodných třináct bodů z posledních pěti střetnutí a patří mu devátá pozice. Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené příležitosti. Svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhorsta sice měli území převahu, jenže téměř po celý průběh nedokázali najít recept na pozornou defenzívu soupeře. První poločas byl z obou stran bezzubý, změna nenastala ani po přestávce.

Teprve v závěrečné dvacetiminutovce se strhl ofenzivní koncert. V 71. minutě po hezké přízemní kombinaci na jeden dotek skončil balón u pravé tyče. Tam se ho zblízka ze dvou metrů snažil ve skluzu dopravit do sítě El Ahmadi, ale na poslední chvíli byl odzbrojen vracejícím se hráčem domácího celku. O dvě minuty později naopak mohl na druhé straně otevřít gólový účet dvaadvacetiletý útočník Vito van Crooij.

Před ním zívala poloprázdná branka, ovšem na poslední chvíli mu poskočil balón a následná střela trestuhodně letěla nad břevno. V 75. minutě vyslal Berghuis technickou střelu ke vzdálenější tyči, jenže gólman Unnerstall se parádně proletěl vzduchem a míč vytěsnil mimo prostor tří tyčí. Od tohoto momentu se Venlo ještě více zatáhlo do obrany, zatímco Feyenoordu se v útočné fázi opět nedařilo.

Postupně začínal stále více otevírat okénka, jednoho z nich nakonec Venlo využilo. K radosti domácích příznivců byl nařízen pokutový kop za nepřehlédnutelný nedovolený zákrok Tapii. K nabídnuté možnosti se postavil Clint Leemans a brankáři Jonesovi nedal žádnou šanci na úspěch, trefil se do jeho protipohybu přímo k pravé konstrukci. VVV v příštím kole zavítá na půdu Tilburgu, rotterdamský klub se pokusí napravit toto zaváhání s Groningenem.

Autor: Viktor Sandev / vvv-venlo.nl, feyenoord.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele