základní část, 16. kolo
13.12.2017 19:45 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - FC Utrecht 0:1

Utrecht potvrdil úlohu favorita na půdě trápícího se Venla a po nejtěsnějším vítězství 1:0 se prozatím posunul na páté místo se sedmadvaceti body. Naopak domácí VVV prodloužil své čekání na tříbodový zisk již na devět duelů v řadě za sebou. V Eredivisii je stále třináctý se šestnácti body a sestupové pásmo momentálně není příliš daleko. FC vstřelil jediný gól zhruba v polovině prvního dějství a poté udržel náskok až do závěrečného hvizdu.

Přitom domácí vstoupili do utkání odvážně a v úvodní dvacetiminutovce drželi s favoritem krok. Po čtvrthodině hry se ve stoprocentní možnosti ocitl Leemans a mířil do prostoru tří tyči, ale s fantastickým zákrokem se vytáhl brankář Jensen a odvracel na rohový kop. Hosté se z ničeho nic prosadili ve 24. minutě, svůj teprve druhý gól v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže vsítil dvaadvacetiletý útočník Gyrano Kerk.

Ten si po skvělé přihrávce van de Streeka z pravého křídla seběhl do středu pokutového území a svůj skákavý pokus umístil naprosto přesně k levé konstrukci. Venlo bylo blízko ke srovnání deset minut před přestávkou, kdy Hunte po výtečné kolmici za obranu obešel i gólmana Jensena. Pak mířil do odkryté branky, jenomže vracející se Leuuwin stačil vykopnout balón z brankové čáry a ten po odrazu od břevna skončil v rukavicích Jensena.

Ve druhém poločase hosté výtečně bránili a soupeře téměř k ničemu nepustili, náskok mohli pojistit v 76. minutě. Po hezké akci se na pravé straně uvolnil Strieder a předložil balón nabíhajícímu Kerkovi, jenž z otočky orazítkoval pravou tyč. S přibývajícím časem musel hrát VVV na větší riziko a Utrecht toho málem využil v 85. minutě. V tváří tvář proti brankáři Unnerstallovi se ocitl marocký rodák Labyad.

Čtyřiadvacetiletý forvard však svou osmou ligový trefu nepřidal a Unnerstalla zblízka nepropálil. Ve zbývajícím průběhu hráli hosté koncentrovaně a po většinu času měli balón v držení, Venlo se na žádný odpor nezmohlo. Utrecht v příštím kole přivítá Heracles Almelo a i v tomto případě by měl mít lehce navrch. Domácí již v sobotu zavítají na půdu předposlední Rody Kerkrade a určitě se pokusí přerušit dlouhou šňůru bez výhry.

Autor: Viktor Sandev / vvv-venlo.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele