základní část, 34. kolo
06.05.2018 14:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

SC Heerenveen - Feyenoord Rotterdam 2:3

Feyenoord potvrdil výtečnou formu i ve svém posledním zápase tohoto ročníku, po divokém průběhu zvítězil na půdě Heerenveenu nejtěsnějším poměrem 3:2. Hosté ještě zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem vedli o dvě branky, pak ale SC během dvou minut srovnal a vzápětí neproměnil pokutový kop. Vítězství rotterdamského klubu zařídil v 90. minutě střídající útočník s tureckými kořeny Bilal Basaçikoglu.

Domácí celek tato porážka příliš mrzet nemusí, neboť i tak si zahraje dodatečnou kvalifikaci o předkolo Evropské ligy s Utrechtem, v základní části obsadil osmou pozici s šestačtyřiceti body. Feyenoord hlavně díky skvělému závěru skončil na pohodlném čtvrtém místě se šestašedesáti body, za velký úspěch může považovat zisk trofeje v národním poháru. Do nedělního klání vstoupil hodně zostra a vést mohl už po necelých třech minutách.

Ve dvou obrovských možnostech se ocitl Boëtius, ale nejprve trefil jen brankáře Hansena a poté mířil o decimetry vedle levé tyče. O osm minut později šli svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhorsta přeci jen do vedení. Po dlouhém nákopu brankáře Bijlowa a následném sklepnutí hlavou od Dikse vypálil z dvaadvaceti metrů Steven Berghuis a jeho přízemní pokus zapadl přímo k pravé tyči.

Po dvaceti minutách orazítkoval břevno domácí Kobajaši, za dalších sedm minut napálil levou konstrukci Berghuis a stejného hráče po následné akci vychytal připravený Hansen. Berghuis se dočkal druhé branky v tomto střetnutí necelých pět minut před přestávkou, tentokráte po rychlém přečíslení a zpětné nahrávce od Venteho obstřelil z dvanácti metrů bezmocného Hansena. Ve druhém dějství domácí přidali a měli více ze hry.

Po hodině hry pálil těsně vedle vzdálenější tyče Thorsby, zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem trefil boční síť střídající Jordy Bruijn. Stejný hráč snížil za další čtyři minuty, když pas Zeneliho z levé strany dopravil do sítě "rybičkou". Neuběhlo ani šedesát sekund a k radosti domácího publika bylo srovnáno, střílený centr Dumfriese srazil do vlastní sítě přímo pod horní tyčku obránce Jan-Arie van der Heijden.

V 82. minutě fauloval Haps a rozhodčí Makkelie ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil Zeneli a bleskové otočení odmítl, Bijlow jeho úmysl přečetl a balón vyrazil ke svému spoluhráči. Následně neproměnili dvě obrovské příležitosti Basaçikoglu s van Persiem, o osudu přeci jen rozhodl první jmenovaný. Ten napřáhl z osmnácti metrů a jeho kroucený pokus zaplachtil k pravé tyči za stojícího Hansena.

Autor: Viktor Sandev / sc-heerneveen.nl, feyenoord.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele