základní část, 10. kolo
29.10.2017 12:30 CET
2 : 4
(1:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - PSV Eindhoven 2:4

Ve šlágru 10. kola nejvyšší nizozemské soutěže byl úspěšnější rozjetý PSV Eindhoven, který během deseti minut z kraje druhého poločasu vsítil hned tři branky a svého protivníka z Arnhemu nakonec zdolal po výsledku 4:2. V tabulce Eredivisie se tak udržel na vedoucí pozici se sedmadvaceti body a před druhým Ajaxem má náskok pěti bodů. Vitesse teprve po své druhé letošní ligové porážce kleslo na pátou příčku s osmnácti body.

Oba celky vstoupily do utkání s velkým odhodláním, hosté se z ničeho nic dostali do vedení krátce po odehrané čtvrthodině. Po krásné průnikové přihrávce středem hřiště od Breneta převzal balón Hirving Lozano a po zemi ze sedmi metrů zamířil kolem brankáře Pasveera přesně ke vzdálenější tyči. Po půl hodině hry mohl Eindhoven vést o dva góly, jenže střelu zblízka od Pereira vyrazil Pasveer před sebe a dorážející Luuk de Jong trefil jen stojícího Isimata-Mirina na brankové čáře.

Zhruba deset minut před přestávkou se po levé straně prodral Hendrix a poté vypálil z mírného úhlu, Pasveer předvedl výtečný zákrok špičkou kopačky. Domácí dokázali šťastně srovnat v poslední minutě první půle, kdy po rohovém kopu z levé strany tečoval balón vracející se Jürgen Locadia a zamířil do vlastní branky, míč se odrazil od zadní konstrukce do sítě. Hostům to ale příliš vadit nemuselo, měli totiž skvostný vstup do druhého dějství.

Ve 49. minutě jim vrátil vedení smolař předchozího okamžiku Locadia, jenž se odhodlal ke střele z dobrých pětatřiceti metrů a jeho nádherná rána zaplachtila kolem Pasveera do sítě, ten zůstal jen zkoprněle stát před brankovou čarou. Stejný hráč skóroval podruhé v tomto klání o sedm minut později, když se hezkou stahovačkou zbavil vracejícího se Isimata-Mirina a pravačkou obstřelil plachtícího Pasveera, jenž tentokráte neměl žádnou šanci na úspěch - 1:3.

Definitivní pojistku PSV přidal v 59. minutě Lozano a i on se tedy zapsal do listiny střelců podruhé. V brankovém území se probojoval k odraženému balónu po přihrávce z levé strany a ze čtyř metrů nekompromisně rozvlnil síť. Domácí se však nevzdali a za další čtyři minuty snížili.

Na krásný pas Daba z pravého křídla si naběhl Masoun Mount, elegantně si zpracoval míč na prsa a pak překrásným lobem přehodil bezmocného gólmana Zoeta. Zhruba dvacet minut před koncem pálil z hranice pokutového území Rashica a Zoeta pořádně protáhl, jenomže výsledek se až do závěrečného hvizdu neměnil. Eindhoven tak potvrdil svou neskutečnou produktivitu z poslední doby a i popáté za sebou nasázel svým soupeřům alespoň tři trefy za jeden zápas.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, psv.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele