základní část, 26. kolo
04.03.2018 14:30 CET
3 : 2
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - AFC Ajax 3:2

Ajax nenapravil své poslední zaváhání proti Den Haagu, nevyhrál ani napodruhé v řadě, ba co hůře pro něj, z Arnhemu si dokonce neodvezl jediný bod. Jeho ztráta na vedoucí PSV se tak navýšila na rozdíl propastných deseti bodů. Vitesse stejně jako na podzim skolilo svého soupeře o branku a upevnilo si své postavení v top sedmičce, která zaručuje play-off o Evropskou ligu.

Hostům se sice do sestavy vrátil Lasse Schöne, jenže nově nemohli počítat s Frenkiem de Jongem a nakonec se museli obejít i bez Klaase-Jana Huntelaara. I tak jejich fanoušci čekali, že se s tímto zápasem popasují lépe. Houževnatí domácí, kteří již mohli počítat s navrátilcem Timem Matavžem, jemuž už vypršel disciplinární trest, však daleko lépe proměňovali své šance.

Jako první se mohl ujmout vedení Ajax, po standardce se na zadní tyči objevil ve 3. minutě S. de Jong, jenže z vyložené pozice napálil pouze boční síť. Na druhé straně naopak udeřilo Vitesse v 16. minutě. Beerens přistrčil balón na Foora, ten se z uctivé vzdálenosti rozhodl vystřelit a udělal moc dobře. Jeho dělovka, po které se gólman Onana jen marně natahoval, skončila přesně v šibenici.

Amsterdamskému celku se pochopitelně průběžný stav nelíbil, snížit z přímého kopu se snažil Schöne a ve 27. minutě zakončoval též jeho spoluhráč Ziyech, ani jeden z nich ovšem neseřídil svá mířidla správně. Arnhemské vedení mohl pojistit ještě do poločasu Miazga po rohovém kopu, nicméně jeho hlavičku mířící do brány stačil na brankové čáře zastavit dobře stojící Ziyech.

V 57. minutě se již podařilo prosadit se poprvé v utkání Linssenovi. Vyplatil se mu vysoký presink, obral o míč na hranici šestnáctky svého soupeře Wöbera, jenž se zbytečně mazlil s rozehrávkou, a před Onanou následně nezaváhal. Nicméně de Godenzonen odpověděli záhy, centr z rohového čtvrtkruhu od Ziyecha zužitkoval střídající Cassierra, který byl na hřišti sotva pár vteřin.

Rozhodující moment přišel na řadu asi v 63. minutě. Kdyby Younesův pokus neolízl jen tyčku a skončil by v síti, mohlo se utkání ještě upínat jiným směrem. Jenže pár minut na to využil hlavičkového prodloužení Kašiy opět Linssen, a dohnat opětovnou dvougólovou ztrátu se již Ajaxu nepodařilo. I když si vytvořil opravdu velký tlak, snižující branka Siema de Jonga padla příliš pozdě.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele