základní část, 13. kolo
26.11.2017 14:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

SBV Excelsior - PSV Eindhoven 1:2

PSV Eindhoven pokračuje ve své snové jízdě novým ročníkem Eredivisie, nyní vyhrál už podeváté v řadě a na čele si stále drží solidní náskok. Po třinácti odehraných kolech má na kontě šestatřicet bodů, před druhým Ajaxem a třetím Alkmaarem vede o osm bodů. O svém vítězství rozhodl již v první půli, kdy vsítil oba své góly, rotterdamský celek dokázal krátce po přestávce jen snížit. V tabulce se nachází na desáté pozici se sedmnácti body.

Hosté vstoupili do utkání velmi aktivně a už po třinácti odehraných minutách se z první vážnější šance dostali do vedení. Po centru z levé strany od Locadii tečoval balón před dotírajícím protihráčem Jurgen Mattheij a nešťastně překonal vlastního gólmana Kristinssona. Po půl hodině hry mohl z ničeho nic udeřit Excelsior, v obrovské možnosti selhal osmadvacetiletý kapverdský rodák Jeffrey Fortes.

Ten hlavičkoval před brankovou čarou, jenomže ze dvou metrů trestuhodně trefil pouze břevno, od kterého se balón odrazil zpět do hry. Favorizovaný Eindhoven si vypracoval dvoubrankový náskok ve 41. minutě. Po kombinaci na pravém křídle a následné kolmici našel Arias svou zpětnou nahrávkou nabíhajícího Hirvinga Lozana. Ten i v záklonu ze čtrnácti metrů rozvlnil síť, míč zapadl přesně k levé konstrukci.

Svěřenci kouče Phillipa Cocuyho se po přestávce už tolik do zakončení nedostávali a spoléhali se na pozornou defenzívu. V té se našla trhlina v 52. minutě, kdy naději na bodový zisk pro SBV vykřesal Ryan Koolwijk. Zkušený dvaatřicetiletý záložník využil přízemní nahrávky od Elberse a poté umístěnou střelou z osmi metrů překonal padajícího brankáře Zoeta. Od tohoto momentu domácí ožili.

Poslední velkou možnost na vyrovnání měli v 56. minutě. Při rozehrávce před vlastní brankou vyrobil velkou chybu Luuk de Jong a "vyslal" do příležitosti Elberse. Ten se s balónem elegantně otočil a ocitl se v tváří tvář proti Zoetovi, jenomže strážce PSV famózním zákrokem podržel svůj tým. Ve zbývajícím průběhu si hosté hlídali hubené vítězství a bez větších starostí ho udrželi až do závěrečného hvizdu. V příštím kole přivítají dalšího soupeře z Rotterdamu - tedy Spartu, SBV pojede na půdu Bredy.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele