základní část, 22. kolo
07.02.2018 20:45 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Roda JC - AFC Ajax 2:4

Roda sice nedokázala navázat na předchozí dva úspěchy s Excelsiorem a Alkmaarem, ovšem vysoce favorizovanému Ajaxu byla i přes porážku 2:4 zdatným oponentem. Ve velmi ofenzivním střetnutí vedla, poté se amsterdamský celek dostal do dvoubrankového vedení a to i přes lehkou zápletku udržel až do závěrečného hvizdu. V tabulce Eredivisie tak zůstal druhý s jednapadesáti body o sedm za vedoucím PSV.

Domácí výběr se nedokázal dostat ze sestupové zóny, momentálně mu stále patří sedmnáctá pozice se šestnácti body a na patnáctou příčku Bredy má manko tří bodů. Kerkrade mělo naprosto snový vstup do utkání a svého rivala dokonale zaskočilo již ve 2. minutě. Centr z pravé strany podskočil brankář Onana a míč vzápětí propadl ke vzdálenější tyči na kopačku Simona Gustafsona, který střelou z voleje mířil do prostoru tří tyčí. Vracející se de Jong odkopával pozdě několik centimetrů za brankovou čarou.

Hosté na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, za dalších devět minut totiž srovnal Donny van de Beek. Ten po kolmici do pokutového území a následné přihrávky před branku od Tagliafica zamířil ve skluzu z osmi metrů k pravé tyči. AFC otočil vývoj středečního klání ve 24. minutě. Pošesté v tomto ročníku Eredisivie skóroval marocký rodák Hakim Ziyech, jenž po nahrávce od Kluiverta obešel protihráče a pak se z pětadvaceti metrů parádně trefil k levé konstrukci.

Po půl hodině ustál souboj Schöne a nakonec to zkusil z hranice šestnáctky, brankář Jurjus fantastickým zákrokem jednoruč odvrátil míč na rohový kop. Ještě do poločasu se domácím podařilo dostat balón do sítě podruhé. Ránu Ndengeho vyrazil Onana jednoruč do strany a poté skóroval dorážející Rosheuvel, ale branka nemohla platit kvůli ofsajdovému postavení. Druhý poločas probíhal v opatrnějším duchu, hosté se opět prosadili v 74. minutě.

Navrátivší kanonýr Klaas-Jan Huntelaar obdržel geniální kolmici od van de Beeka, posléze obešel Jurjuse a bez potíží zakončil. Roda ještě zdramatizovala zápas o šest minut později, po dobré práci Ngomboa zavěsil Jorn Vancamp zcela osamocen k levé tyči - 2:3. Ajax přeci jen pojistil své vítězství za další dvě minuty, kdy se podruhé v tomto klání prosadil Huntelaar. Tentokráte využil zpětné nahrávky od Tagliafica a po zemi obstřelil bezmocného Jurjuse.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, ajax.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele