základní část, 14. kolo
03.12.2017 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Sparta Rotterdam 1:0

PSV Eindhoven zvládl souboj se zachraňující se Spartou Rotterdam a v nejvyšší nizozemské soutěži zvítězil již podesáté v řadě, vzhledem k situaci se však čekal mnohem větší gólový rozdíl. Domácí celek uspěl v nejtěsnějším poměru 1:0, o jedinou branku se krátce po přestávce postaral Luuk de Jong. Svěřenci trenéra Phillipa Cocuyho jsou na vedoucí pozici s devětatřiceti body a před druhým Alkmaarem drží solidní osmibodový náskok.

Rotterdamský celek předváděl pozornou defenzivní hru a působil houževnatým dojmem, v Eredivisii klesl na šestnáctou barážovou příčku s jedenácti body. Favorit tohoto utkání měl od samého začátku obrovskou převahu a rozhodně mohl vsítit více než jen jeden gól. Už ve 2. minutě se nepovedl obranný zákrok Goodwinovi a brankář Kortsmit měl co dělat, aby udržel balón před brankovou čarou.

O tři minuty později byl v zámezí Lozano, jenže rozhodčí nechali pokračovat ve hře a po následné střele vykopával jeden z hráčů Sparty až z brankové čáry. Po čtvrthodině hry prostrčil Pereiro míč na Locadiu, výtečný Kortsmit vyrazil tvrdou ránu z dvanácti metrů před sebe ke svému spoluhráči. Ve 20. minutě vystrčili růžky hosté, dalekonosnou bombu Floranuse vyškrábl gólman Zoet jen tak tak na rohový kop.

O osm minut později se opět vytáhl Kortsmit, jenž brilantně vychytal Locaidu, ve 42. minutě se na druhé straně blýskl Zoet proti ráně zblízka od Proschwitze. PSV vstoupil do druhého dějství rozvážněji a vedoucí gól vsítil v 52. minutě. Střídající de Jong si naběhl na krásný centr od Breneta a z hranice brankového území usměrnil balón jemnou tečí ke vzdálenější konstrukci. Domácí se od tohoto momentu uklidnili a chtěli svůj náskok pojistit.

Drtivý tlak si vytvořili zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Nejprve po pasu od Lozana hlavičkoval Pereiro a Kortsmit fantasticky jednoruč vytěsnil míč nad svou branku. Vzápětí se k dalšímu hlavičkovému pokusu probojoval van Ginkel a strážce Sparty znovu zachraňoval. Van Ginkel to pak zkusil technicky z hranice šestnáctky a nastřelil břevno. Ve zbývajících minutách nechtěli domácí udělat žádnou chybu a náskok bez potíží udrželi.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele