základní část, 11. kolo
05.11.2017 16:45 CET
4 : 3
(1:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - FC Twente 4:3

PSV Eindhoven zvládl těžký zápas s Twente a díky rozdílové trefě v nastaveném čase přehrál svého protivníka po divokém průběhu v poměru 4:3. Letos v dosavadních jedenácti ligových zápasech zvítězil již podesáté a v tabulce Eredivisie je stále první se třiceti body, před druhým Ajaxem, třetím Zwolle a čtvrtým Alkmaarem už má osmibodový náskok. Hosté pod vedením nového trenéra Gertjana Verbeeka předvedli velmi sympatický výkon.

Verbeek naordinoval svému novému klubu útočný styl hry a ten málem přinesl nečekaný úspěch. U jeho svěřenců bylo k vidění posílené sebevědomé, neboť hned třikrát dotáhli náskok Eindhovenu. I přes porážku se dají očekávat lepší zítřky. Enschede je momentálně na čtrnáctém místě s devíti body. Svěřenci kouče Phillipa Cocuyho se dostali do vedení po necelé čtvrthodině hry, kdy se letos už podeváté prosadil Jürgen Locadia.

Ten se tak dotáhl na svého klubového kolegu Hirvinga Lozana a společně s ním vévodí tabulce střelců nejvyšší nizozemské soutěže. Po kolmici od Bergwijna se na hranici ofsajdu uvolnil právě Locadia a z levé strany z mírného úhlu prostřelil vyběhnuvšího gólmana Brondeela. Enschede odpovědělo o sedm minut později, na rohový kop Liendla si naběhl Stefan Thesker a hlavou z hranice brankového území usměrnil míč k levé tyči.

Tři minuty před přestávkou mířil z hranice šestnáctky těsně kolem levé tyče opět Locadia, ihned po změně stran napálil břevno Marco van Ginkel. Poté dvakrát výtečně zasahoval Brondeel po hlavičce Schwaaba a střele Ariase, domácí se dostali zpět do vedení po hodině hry zásluhou van Ginkela. Ten proměnil nařízený pokutový kop přízemním pokusem k pravé konstrukci, Brondeel se hnul na opačnou stranu.

Ovšem po této brance to hosté nezabalili a dalšího vyrovnání se dočkali v 68. minutě. Po nahrávce od Fredrika Jensena vypálil parádně z osmnácti Thomas Lam a ukázkově se trefil k levé tyči. Neuběhly ani čtyři minuty a PSV znovu vedl, své střelecké trápení prolomil Luuk de Jong. Věhlasný kanonýr z uplynulých let zamířil poprvé v tomto ročníku do černého po rohovém kopu od Pereira a hlavou z hranice brankového území zavěsil do spodního levého rohu.

Ani tento moment nepoložil houževnaté hosty na kolena, v 75. minutě potřetí a naposledy srovnali. Jensen po dobré práci od Boereho nezištně vystřelil z dobrých dvaadvaceti metrů a kolem gólmana Zoeta rozvlnil síť. Rozuzlení nakonec přišlo v první nastavené minutě. Na levé straně se uvolnil Lozano a do vápna poslal prudkou přihrávku, kterou si do vlastní branky nešťastně srazil skluzující Thesker.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele