základní část, 34. kolo
06.05.2018 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - FC Groningen 0:0

PSV potřetí za sebou remizoval, tentokráte se rozešel smírně bez branek s houževnatým Groningenem. Nerozhodný výsledek mu však příliš vadit nemusí, neboť i tak s přehledem dosáhl na ligový titul, který po závěrečném hvizdu velkolepě oslavil se svými fanoušky. Druhý Ajax za sebou nechal o čtyři body. Hosté se vyhoupli na dvanáctou pozici s osmatřiceti body a v Eindhovenu potvrdili zlepšenou formu z konce sezóny.

Duel byl ze statistického pohledu ve všech směrech vyrovnaný, domácí kouč Phillip Cocu nechal odpočívat několik svých opor a dal tedy šanci i jiným hráčům. První vážnější možnost se zrodila po půl hodině hry, kdy Lozano nejprve nevyzrál na připraveného brankáře Padta a poté Luckassen hlavičkoval z hranice brankového území zhruba o půl metru vedle levé tyče. Za další čtyři minuty se musel blýsknout hostující strážce.

K nebezpečné hlavičce se probojoval Hendrix a Padt jeho pokus fantastickým zákrokem zlikvidoval. Ve druhém dějství se Groningen začal stále častěji tlačit do zakončení a otevřít skóre mohl v 53. minutě. Po krásné kombinaci na jeden dotek unikl po pravé straně pokutového území Doan, jenže zblízka z mírného úhlu na vyběhnuvšího gólmana Zoeta nevyzrál.

V polovině druhé části si na přetažený centr Bergwijna z levého rohu pokutového území naběhl střídající Mauro Júnior a z ostrého úhlu trefil jen hruď dobře postaveného Padta. Hosté si s přibývajícím časem začali více věřit a asi dvacet minut před závěrečným hvizdem je mohl poslat do vedení van Weert, s jehož prudkou hlavičkou měl Zoet obrovské problémy. Do poslední velké možnosti nedělního klání se v 88. minutě propracoval Júnior.

Brazilský záložník chtěl oslavit své devatenácté narozeniny svou druhou trefou v Eredivisii, jenomže z jasné pozice trestuhodně zamířil vedle branky. PSV si tak po roční odmlce vzal zpět mistrovský primát, ale tentokráte ještě bude muset bojovat o základní skupinu Ligy mistrů. Čeká ho závěrečné 4. předkolo mistrovské části, neboť Nizozemsko kleslo v pořadí národů až na 13. příčku.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, vi.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele