základní část, 26. kolo
04.03.2018 12:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

PEC Zwolle - VVV Venlo 1:1

Zwolle nepřekonalo výsledkovou krizi ani s nováčkem z Venla, v posledních sedmi zápasech vybojovalo pouze čtyři body a v tabulce mu patří sedmé místo se čtyřiceti body. Naopak hosté v Eredivisii počtvrté za sebou remizovali a jsou desátí se třiatřiceti body, na záchranářské pozice mají obrovský patnáctibodový náskok. Utkání se rozjíždělo pozvolna, oba góly padly ve druhé polovině závěrečného dějství během pěti minut.

Na těžším terénu se do první větší možnosti dostali domácí, kdy po krásném pasu z pravé strany zakončoval z devíti metrů nikým nehlídaný Mokhtar, ale balón proletěl těsně vedle levé tyče. Po čtvrthodině hry vyslal zajímavý centr Namli a ten se snesl až před Unnerstallovu branku, jenž na poslední chvíli odvracel na roh. Domácí pokračovali v tlaku i nadále a přesně v polovině prvního poločasu předvedl úchvatné sólo aktivní Namli.

Ten obešel hned čtyři protihráče a střílel ke vzdálenější konstrukci, kterou minul vskutku jen o několik decimetrů. Stejný hráč ukázal něco podobného za dalších šest minut, po několika individuálních parádách netrefil prostor tří tyčí znovu jen velmi těsně. Namli větral defenzívu protivníka až do konce prvního poločasu. Ve 43. minutě se prodral ke střele z dvanácti metrů a balón uklízel o půl metru vedle levé konstrukce.

Druhý poločas se odehrával přeci jen v jiném duchu. VVV hrál mnohem odvážněji a kromě defenzivních úkolů se více tlačil do útoku. Svou úvodní větší příležitost si vypracoval ve 48. minutě. Chyby v rozehrávce soupeře využil Vito van Crooij, na pravé straně se protlačil do zakončení a jeho ránu z mírného úhlu vyrazil gólman Boer na rohový kop. Po hodině hry se do balónu opřel z voleje nabíhající Parzyszek a pravou tyč netrefil o centimetry.

Úroveň nedělního utkání gradovala právě v těchto momentech. V 65. minutě po pasu z pravého křídla hlavičkoval Opoku a Boer fantastickým reflexivním zákrokem jednoruč odvrátil míč na rohový kop. Opoku se zjevil v hlavní roli podruhé za další dvě minuty, jeho rána z dvaceti metrů orazítkovala bližší tyčku. Venlo nakonec přetavilo svůj tlak ve vedoucí gól v 68. minutě, do černého se trefil van Crooij.

Ten se postavil k přímému volnému kopu z necelých třiceti metrů a s naprostou grácií zamířil do levého horního rohu. PEC na sebe nenechal s odpovědí příliš dlouho čekat, o pět minut později srovnal Mustafa Saymak. Pětadvacetiletý rodák s tureckými kořeny si naskočil na pas od Mokhtara a hlavou zblízka překonal bezmocného Unnerstalla. V závěrečné čtvrthodině vyrazil hostující strážce ránu Mokhtara a poté Saymak pálil nad, hosté tak již remízu udrželi.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, vvv-venlo.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele