základní část, 22. kolo
06.02.2018 20:45 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

PEC Zwolle - SC Heerenveen 3:2

Zwolle dokázalo přerušit krizi a v předehrávce 22. kola zdolalo v divokém poměru 3:2 konkurenční Heerenveen. Díky tomuto úspěchu tak znovu oživilo naděje na přímou účast v evropských pohárech, s devětatřiceti body dočasně poskočilo na čtvrtou pozici. SC naopak nenavázal na zlepšené výkony z minulých tří duelů, se třiceti body je osmý. PEC rozhodl o svém tříbodovém zisku hlavně v úvodní půlhodině, kde skóroval hned dvakrát.

První větší možnost byla k vidění krátce po odehrané čtvrthodině, kdy po stoprocentní šanci domácích famózně zasáhl brankář Hansen a v podstatě tak zabránil jistému gólu. Zwolle zužitkovalo svou převahu ve 23. minutě. Wouter Marinus si naběhl na centr Mokhtara z levého křídla, na hranici brankového území pak chytře uklidil hlavou balón přímo ke vzdálenější tyči. Hansen byl bez šance, tentokráte zůstal stát jako přibitý na brankové čáře.

Neuběhlo ani pět minut a PEC šel do dvoubrankového vedení, opět u toho byl Mohktar. Po jeho dlouhém pasu na ose hřiště si mezi dva bránící protihráče seběhl Younes Namli, šikovným zpracováním pravačkou obešel strážce SC a v závěrečné fázi bez komplikací zamířil doprostřed branky. Stejný hráč dokázal rozvlnit síť za další tři minuty, jenomže v tomto případě gól neplatil kvůli těsnému ofsajdovému postavení.

Po změně stran se obrázek hry lehce změnil, domácí polevili v aktivně a hosté naopak přidali. Zpět do hry o bodový zisk se dostali v 69. minutě, kdy snížil Denzel Dumfries. Schaars vymyslel geniální kolmici na levé křídlo, po něm utekl Zeneli a měl dost času poslat přihrávku před branku. Bez potíží našel pravačku jednadvacetileté obránce z Aruby Dumfriese, jenž z první z hranice brankového území pokořil gólmana Boera.

Od tohoto momentu PEC znovu zabral a dvoubrankové vedení mu o čtyři minuty později vrátil Mustafa Saymak. Po zblokované střele a nahrávce od Namliho vystřelil nezištně z dvanácti metrů a jeho pokus zapadl k bližší tyči - 3:1. Hosté se ještě jednou přiblížili na rozdíl jediné trefy v 80. minutě, zpětnou přihrávku Dumfriese téměř od brankové čáry napálil k přední tyčí íránský útočník Reza Ghoochannejhad. Na více se ale Heerenveen nezmohl, domácí celkem s přehledem uhlídali těsný náskok až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele