základní část, 28. kolo
18.03.2018 16:45 CET
3 : 4
(0:2)

Reportáž

PEC Zwolle - Feyenoord Rotterdam 3:4

Feyenoord navázal na minulé vítězství s Alkmaarem a teď dokázal zvítězit po hodně divokém průběhu na půdě Zwolle. Výsledek 4:3 rozhodně není obvyklý, oba týmy však od samého začátku hrály hodně ofenzivně.

Rotterdamský výběr měl skvělý vstup do zápasu a během čtvrthodiny vedl o dvě branky. PEC naopak v závěrečné desetiminutovce zdramatizoval duel dvěma brankami, ale na bodový zisk to již nestačilo.

Domácí tedy nevyhráli v nejvyšší soutěži ani pošesté v řadě a v tabulce jsou stále sedmí se čtyřiceti body, ve zbývajícím průběhu na ně čeká tuhý boj alespoň o dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy. Hosté se po druhé výhře za sebou posunuli na čtvrtou pozici s osmačtyřiceti body a před pátým Utrechtem jsou o skóre, na třetí Alkmaar mají manko téměř nedostižných jedenácti bodů. Do první větší příležitosti nedělní dohrávky se dostalo Zwolle v 10. minutě.

V úniku se ocitl Menig, ale zblízka na brankáře Jonese nevyzrál, poté se k dorážce ještě probojoval Namli, ovšem ve stoprocentní pozici minul prostor tří tyčí. Pravidlo nedáš-dostaneš fungovalo na jedničku, neboť se na druhé straně po rychlém protiútoku trefil Robin van Persie. Ten se po přihrávce z levé strany a následném přistrčení od Berghuise zjevil před hranicí brankového území a ve skluzu dopravil míč za záda brankáře Boera.

Stejný hráč skóroval podruhé v 15. minutě. Tentokráte využil dobré práce Boëtiuse na levé straně pokutového území a levačkou se zkušeně trefil ke vzdálenější tyči. To bylo z prvního poločasu vše, další velké možnosti byly k vidění v tom druhém.

Ve 49. minutě pálil ze střední vzdálenosti Namli jen do náruče Jonese, o dvě minuty později přidal na druhé straně třetí hostující gól Karim El Ahmadi. Po jeho ráně z pětadvaceti metrů výrazně chyboval Boer a prudký balón se od jeho ruky odrazil přímo do horní síťky.

Neuběhlo ani dalších 60 sekund a Zwolle snížilo, po zpětné přihrávce Ehizibueho nedal Jonesovi žádnou šanci na úspěch Mustafa Saymak bombou z osmi metrů - 1:3. Zhruba dvacet minut před koncem podržel svůj celek Jones, když včas vyběhl proti Dekkerovi, hosté se definitivně uklidnili v 78. minutě. Tříbrankový náskok jim vrátil Tonny Vilhena, jenž po přesně načasované křižné nahrávce od Berghuise neměl problémy zakončit do prázdné branky.

Hosté od 85. minuty polevili a málem sem jim to vymstilo. Od tohoto momentu totiž skóroval hned dvakrát během tří minut Piotr Parzyszek. Nejprve proměnil pokutový kop umístěnou přízemní střelou k levé tyči, následně se k němu odrazil míč do předbrankového prostoru po zblokované přihrávce Freireho a ze šesti metrů pokořil stojícího Jonese. Na více už domácím nezbyl čas, Feyenoord si těsný náskok přeci jen pohlídal.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, feyenoord.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele