základní část, 29. kolo
01.04.2018 14:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Heracles Almelo - SC Heerenveen 1:2

Heerenveen lépe zvládl přímý duel o horní polovinu tabulky a kvůli skvěle zvládnutému konci prvního poločasu zvítězil na půdě Heraclesu nejtěsnějším poměrem 2:1. Díky tříbodovému zisku se posunul na osmou pozici s devětatřiceti body a za sedmým Arnhemem zaostává o body tři. Naopak Almelo nedokázalo prodloužit svou sérii čtyř utkání bez porážky a propadlo se na desáté místo, v tuto chvíli má o dva body méně než jeho nedělní rival.

První dvacetiminutovka probíhala podle očekávání v pomalejším tempu, poté se mohli dostat do vedení domácí. Jamiro Monteiro obdržel přihrávku na hranici pokutového území od Jakubiaka, vzápětí se kličkou zbavil dvou protihráčů a jeho závěrečná bomba proletěla o několik decimetrů nad horní tyčkou. SC z ničeho nic udeřil ve 37. minutě, pošesté v tomto ročníku Eredivisie se prosadil teprve jednadvacetiletý záložník Morten Thorsby.

Norský krajánek po parádním centru Arbera Zeneliho z levého křídla vyskočil nejvýše do vzduchu na hranici brankového území a hlavou usměrnil míč za záda bezmocného brankáře Castra.

Neuběhly ani dvě minuty a Heerenveen dostal velkou možnost zvýšit svůj náskok, kterou dokonale využil. Pröpper si ve vlastní šestnáctce počínal neobratně a zcela jasně podrazil unikajícího Rezu Ghoochannejhada, rozhodčí Janssen nařídil pokutový kop. Míč si na penaltový puntík postavil Zeneli a po zemi se trefil přímo k levé tyči - 0:2. Castro sice vystihl směr střely, ale na balón o centimetry nedosáhl.

Ve druhém poločase Heerenveen s přehledem hlídal dvoubrankový náskok a protivníka vůbec k ničemu nepouštěl. Jiskřičku naděje na bodový zisk mohli domácí vykřesat v 67. minutě. Střelu z hranice šestnáctky vyrazil gólman Hansen před sebe a dorážející Brandley Kuwas ve stoprocentní pozici trestuhodně mířil nad břevno.

Postupem času bylo stále jasnější, že hosté už o výhru nepřijdou. Almelo se v samém závěru dočkalo alespoň čestného úspěchu. Ve čtvrté nastavené minutě snížil střídající Brahim Darri, jenž se po čtvrthodině strávené na trávníku probojoval do levého rohu pokutového území a pak nekompromisně zamířil do vzdálenější šibenice. To však bylo vše, Heraclesu nezbyl vůbec žádný čas na vyrovnání.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele