základní část, 25. kolo
24.02.2018 19:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - PEC Zwolle 2:1

Heracles Almelo zvládlo souboj se Zwolle a díky tříbodovému zisku udělalo velký krok k záchraně, naopak hosté prohlubují svou současnou krizi. Domácí celek zvítězil 2:1 a nepříliš lichotivý rok se na poslední chvíli snaží zachránit, s třiceti body poskočil na dvanáctou pozici. Naopak hosté ztrácejí krok v boji o pohárové příčky, díky výborné první polovině tohoto ročníku se nacházejí na velmi solidním šestém místě s devětatřiceti body.

PEC přitom začal hodně aktivně a do vedení se mohl dostat po necelé čtvrthodině hry. Na centr z pravé strany si do pokutového území seběhl Mokhtar, ve skórování mu na poslední chvíli zabránil vracející se Pröpper, jenž ve skluzu odvrátil míč do zámezí. Po dvaceti minutách hry se v úniku ocitl domácí Kuwas a i parádně vystřelil, nicméně orazítkoval pouze horní tyčku. V nadcházejícím průběhu byli více vidět hostující hráči.

Ve 26. minutě si navedl balón před hranici pokutového území Namli, jeho kroucená rána minula levou tyč jen o několik decimetrů. Zhruba deset minut před přestávkou se hra srovnala a závěr poločasu patřil týmu Johna Stegemana. Ze střední distance napřáhl Vincent Vermeij a podruhé v zápase se chvěla brankového konstrukce, i v tomto případě ta horní. Almelo se dočkalo kýženého vedení ve 42. minutě, počtvrté v této sezóně skóroval Kristoffer Peterson.

Švédský útočník si naběhl k zadní tyči po výtečném pasu Kuwase a hlavou pokořil brankáře Boera. Nástup do druhého poločasu byl z obou stran raketový. Nejprve ve 48. minutě mohl Kuwas využít špatného odkopu soupeře, jeho bombu z mírného úhlu vyrazil skvělý Boer jednoruč nad svou branku. Zwolle srovnalo za další dvě minuty, zpět do hry o tříbodový zisk je dostal čtyřiadvacetiletý polský krajánek Piotr Parzyszek.

Ten si naběhl na přesně načasovanou kolmici od Namliho a pak chladnokrevně jako zkušený mazák trefil místo u bližší tyče. Domácí vstřelili klíčový gól krátce po hodině hry. Přízemní pas Baase z levé strany trefil paty Petersona, balón se šťastně odrazil přímo k Vermeijovi a ten levačkou obstřelil padajícího Boera. Následně měl gólman Castro potíže s pokusem Mokhtara, a když vzápětí nezvýšili náskok Almela Darri ani Kuwas, tak se výsledek již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, peczwolle.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele