základní část, 1. kolo
12.08.2017 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Heracles Almelo - AFC Ajax 2:1

O největší překvapení 1. kola nizozemské nejvyšší soutěže se postaralo Heracles, které v domácím prostředí přehrálo vicemistra uplynulých tří sezón z Amsterdamu po výsledku 2:1. Ajax tak zažil další zklamání po vypadnutí z 3. předkola Ligy mistrů s francouzským Nice a rozhodně tak nemá povedený vstup do nového ročníku. Favorit sice vedl, ovšem Almelo vzápětí srovnalo a o jeho vítězství rozhodl v 82. minutě Bradley Kuwas.

Úvodní dvacetiminutovka nic zajímavého nepřinesla, poté poprvé zahrozili hosté. Na levé straně se uvolnil Donny van de Beek a tvrdě vypálil z levé strany z mírného úhlu, ovšem mířil pouze do boční sítě. Stejný hráč mohl otevřít skóre sobotního duelu šest minut před přestávkou, kdy nikým neatakován střílel z více jak dvaceti metrů, jenže brankář Castro dokázal jeho dělovku brilantně jednoruč vytáhnout nad horní tyčku.

Pět minut po změně stran střílel obránce Dijks a jeho křižný pokus se zastavil až o pravou tyč. Hosté nakonec vytěžili ze svého tlaku úvodní gól v 56. minutě, do listiny střelců se zapsal čtyřiadvacetiletý marocký rodák Hakim Ziyech. Ten využil perfektní práce Younese na levém křídle a následné zpětné přihrávky na hranici pokutového území, odkud razantně vypálil přímo pod břevno a bezmocný Castro neměl šanci zasáhnout.

Tento moment však domácí nepoložil, spíše mu naopak vlil novou krev do žil. V 65. minutě totiž srovnal stav Paul Gladon, který se po překvapivé kolmé přihrávce Kuwase opřel do míče z hranice brankového území a z voleje nakonec překonal nejistého gólmana Onanu. Rozhodující moment se zrodil v 82. minutě, kdy Kuwas dostal až příliš prostoru na hranici šestnáctky a mezi dvěma obránci nádherně uklidil míč do vzdálenějšího horního rohu.

Velký návrat na trávník zažil Klaas-Jan Huntelaar, jenž nastoupil v dresu AFC poprvé od roku 2008. Na hřiště se dostal v 76. minutě a v samém závěru se ocitl ve dvou velkých příležitostech. Vyrovnat se mu však nepovedlo, když nejprve v 88. minutě zblízka nepropálil Castra a poté ve druhé nastavené minutě po výborně zahraném přímém volném kopu a zákroku Castra trestuhodně nedorazil balón hlavou do sítě.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, ajax.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
T..oo..M

3:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele