základní část, 24. kolo
18.02.2018 14:30 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Heracles Almelo 1:0

Feyenoord napravil poslední mizerný výkon na půdě Vitesse, doma skolil nejtěsnějším možným způsobem Heracles a vrátil se zpátky na čtvrtou příčku. Klub z Almela naopak pokračuje v získávání nevalných výsledků, zapsal si už celkově čtvrtou porážku z uplynulých sedmi kolech. O jedinou trefu se v tomto utkání postaral Robin van Persie.

Vůbec poprvé od přestupu z Fenerbahce se velezkušený nizozemský forvard dostal do základní sestavy a kouči Giovannimu van Bronckhorstovi se odvděčil se vší parádou. Dlouho domácí nemohli zlomit odpor outsidera, až si nakonec slovo musel vzít právě van Persie. Na jeho gól po hodině hry už ve zbývající třetině zápasu hosté nezareagovali.

Rotterdamský celek ohrozil vůbec poprvé gólmana Castra už ve 3. minutě. Z dálky na něj napřáhl Vilhena, následná vyražená střela se dostala k Berghuisovi, jenže ten už těžší zakončení nezvládl a zamířil jen mimo. O pár chvil později na opačné straně mohl udeřit Breukers, ovšem zprava vypálil pouze vedle Jonesovy svatyně.

V 9. minutě ovšem mohlo být pro Feyenoord opravdu hodně, hodně zle. Za obranou se ocitl úplnou náhodou Kuwas, který se dle názoru rozhodčích nenacházel v ofsajdu, měl dostatek času na to, aby si vše rozmyslel, jenže z blízkosti na brankáře Jonese trestuhodně nevyzrál. Ve 20. minutě se osměloval jeho spoluhráč van Ooijen, ani on ale Jonese nepřekonal.

Oba mančafty se ještě v prvním poločase několikrát pokusily ohrozit oba muže v rukavicích, ti ovšem povětšinou zkrotili meruny bez větších problémů, nebo kvůli nepřesné mušce svých protihráčů ani zasahovat nemuseli. Jestli Heracles nepůsobil v první pětačtyřicetiminutovce vůbec zaskočeným dojmem, pak ve druhé tomu nebylo jinak.

A v 55. minutě Peterson svou dělovkou orazítkoval břevno, přičemž dorážejícího Kuwase ještě musel vychytávat Jones. V 59. minutě Feyenoord rozhodl o svém očekávaném vítězství. Vilhena předal míč na hranici šestnáctky van Persiemu, jenž pak z kroku stačil vymést dolní roh brány. Srovnat mohl snad jen Gladon v 87. minutě, jenže z vyložené pozice minul.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele