základní část, 23. kolo
10.02.2018 18:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

FC Utrecht - PEC Zwolle 2:1

Utrecht zvládl hodně důležitý zápas o přímou účast v evropských pohárech se Zwolle a po těsném vítězství 2:1 podruhé v řadě bodoval naplno. O svém tříbodovém zisku rozhodl v úvodní polovině prvního dějství, kdy vsítil oba své góly. PEC pouze korigoval výsledek ve třetí nastavené minutě z pokutového kopu. FC tak zůstal na šesté pozici s osmatřiceti body a na svého sobotního rivala, který je pátý, ztrácí pouhý jeden bod.

Po úvodní opatrné čtvrthodině udeřili domácí hned dvakrát během necelých pěti minut. Po přihrávce na pravou stranu získal balón van de Streek, přihrávkou do předbrankového prostoru zmátl vyběhnuvšího brankáře Boera a nabíhající Gyrano Kerk už měl snadnou úlohu. Teprve dvaadvacetiletý nizozemský útočník skóroval počtvrté v této sezóně Eredivisie. Hosté se dostali do ještě svízelnější situace ve 22. minutě.

Dvoubrankové vedení Utrechtu zařídil marocký reprezentant Zakaria Labyad, který se v nejvyšší soutěži v tomto ročníku prosadil již podeváté. Tentokráte využil tvrdé rány Kerka, tu vyrazil Boer nešťastně k levé tyči. Tam se u míče ocitl právě Laybad a z hodně ostrého úhlu zamířil do vzdálenějšího dolního rohu. Od tohoto momentu domácí ubrali na aktivitě a soupeře doslova ničili pozornou defenzívou, což není zrovna jejich klasický herní styl.

Ten trval až do konce prvního poločasu a pokračoval také ve druhé půli. Hosté nemohli najít žádné mezírky, navíc měli problémy se zakládáním útočných akcí i finální přihrávkou. V samém závěru zápasu se na levé straně šestnáctky rozběhl za balónem Menig, po skluzu Leuuwina a lehkém kontaktu upadl ochotně k zemi. Rozhodčí Wiedemeijer nařídil penaltu, k té se následně postavil Mustafa Saymak a nabídnutou možností nepohrdl.

Svůj pokus umístil přesně doprostřed branky, gólman Jensen se hnul ke své pravé konstrukci a neměl tedy naději. Na více však Zwolle nemělo čas. V příštím kole přivítá ještě silnějšího protivníka, neboť se před vlastním publikem utká s amsterdamským Ajaxem. Utrecht bude plnit úlohu favorita na půdě zachraňující se Rody Kerkrade, ta se ale zvedá a bez šance na bodový zisk určitě není.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, peczwolle.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele