základní část, 15. kolo
24.01.2018 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Utrecht - Feyenoord Rotterdam 1:1

Závěrečná dohrávka podzimní části nizozemské nejvyšší soutěže svého vítěze nakonec neměla, domácí Utrecht se rozešel smírně v poměru 1:1 s obhájcem titulu z Feyenoordu Rotterdam. Obě branky se zrodily v úvodním poločase, do vedení šli hosté. Očekávaný návrat do sestavy Feyenoordu si odbyl čtyřiatřicetiletý útočník Robin van Persie, který se do klubu vrátil po více jak třinácti letech. Na hřiště přišel v 81. minutě jako náhrada za Venteho.

Utkání od samého začátku probíhalo v opatrném duchu, na nepříliš kvalitním trávníku chybovaly oba celky v rozehrávce a po vyložených příležitostech nebylo ani vidu, ani slechu. Po vyrovnané úvodní dvacetiminutovce z ničeho nic udeřili hosté, když se potřetí v tomto ročníku Eredivisie prosadil Sam Larsson. Čtyřiadvacetiletý švédský útočník využil průniku Berghuise po pravém křídle a následné přihrávky z ostrého úhlu, zblízka pak rozvlnil síť.

V dalších minutách se zdálo, že rotterdamský klub kontroluje průběh a měl územní převahu, jenomže ve 41. minutě zařídil vyrovnání dvaadvacetiletý forvard Gyrano Kerk. Ten se dostal k odraženému balónu a ocitl se v tváří tvář proti brankáři Jonesovi, vzápětí ho zblízka chladnokrevně propálil. Po změně stran se obrázek hry změnil. Tempo se zvýšilo a oba soupeři začali využívat více prostoru po křídlech, což vedlo k vyloženým možnostem.

Nejprve se po rychlé akci zjevil v nadějné pozici hostující Vente, jeho tvrdá střela se mezi tři tyče nevešla. Následně se na druhé straně blýskl Jones, jenž zabránil gólu brilantním zákrokem proti ráně marockého rodáka Labyada. O pár minut později předvedl El Ahmadi parádní obranný zákrok, na poslední chvíli totiž odzbrojil od míče unikajícího Desserse. S postupem času se FC začal spíše soustředit na defenzivní činnost.

Svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta začali tlačit až po příchodu van Persieho, který se při obnovené premiéře ukázal v dobrém světle. Velmi chytře zakládal útočné akce a dostal se i do zakončení, na druhou stranu gólman Jensen nemusel výrazněji zasahovat. Utrecht již v sobotu přivítá dalšího velkého kandidáta na zisk titul, utká se s druhým Ajaxem. Hosté se pokusí poprvé v roce 2018 naplno bodovat, jejich protivníkem bude osmý Den Haag.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele