základní část, 30. kolo
08.04.2018 12:30 CET
3 : 3
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - ADO Den Haag 3:3

Utrecht nedokázal překonat svou mírnou krizi z poslední doby a ani potřetí za sebou v Eredivisii nezvítězil, tentokráte se po divokém druhém poločase rozešel smírně s Den Haagem v poměru 3:3. Na konci úvodního dějství sice vedl 1:0, ovšem nakonec mohl být rád, že brankou z páté minuty nastaveného času vybojoval alespoň bod. V tabulce je stále pátý s devětačtyřiceti body a jeho manko na čtvrtý Feyenoord se zvýšilo již na pět bodů.

Hostům patří devátá pozice se čtyřiceti body a stále mají šanci na dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy. FC vstoupil do nedělního utkání lépe a vytvořil si tlak, do vedení mohl jít už ve 4. minutě. Po dobré práci Zakarii Labyada na pravé straně a následné střele z hranice pokutového území odhlavičkoval balón do bezpečí až z brankové čáry kapitán ADO Meijers. Diváci se na stadionu Galgenwaard dočkali první trefy ve 43. minutě.

Tři minuty předtím vyrazil brankář Groothuizen bombu z hranice šestnáctky od Klicha, vzápětí to z osmnácti metrů zkusil kanonýr Sander van de Streek a jeho razantní pokus zapadl k bližší tyči. Ve druhém poločase se Den Haag osmělil a hodně mu pomohl vyrovnávací gól z 54. minuty. Bjørn Johnsen obdržel krásnou kolmici do běhu od Meijerse, kličkou se zbavil protihráče a nakonec parádně zavěsil do vzdálenějšího horního rohu.

O deset minut později mohl domácím vrátit jednobrankový náskok Klich, jehož pumelice byla sražena na tyč a následná dorážka skončila na břevně. Za dalších pět minut naopak otočil vývoj Tom Beugelsdijk. Ten si naběhl na načechraný rohový kop od El Khayatiho a z hranice brankového území snadno rozvlnil síť. Utrecht na sebe nenechal s odpovědí příliš dlouhou čekat a v 73. minutě dotáhl náskok soupeře zásluhou Gyrana Kerka.

Dvaadvacetiletý útočník si naskočil na perfektní centr střídajícího Troupéeho z pravého křídla a hlavou umístil míč z osmi metrů do pravé šibenice - 2:2. Když už se zdálo, že oba celky budou s bodem spokojeni, tak ADO z ničeho nic udeřil v první nastavené minutě. Rozdílovou trefu vsítil Elson Hooi povedenou střelou pod horní tyčku, od které se míč odrazil do branky. Poslední slovo měl přeci jen Utrecht, z přímého volného kopu z hranice šestnáctky se náramně trefil Labyad.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele