základní část, 20. kolo
27.01.2018 19:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Twente - PSV Eindhoven 0:2

PSV Eindhoven potvrdil papírové předpoklady na půdě zachraňujícího se Twente a díky výhře 2:0 si na čele tabulky vypracoval sedmibodový náskok před druhým Ajaxem, v dosavadním průběhu posbíral už dvaapadesát bodů. Jeho tříbodový zisk se však nerodil zrovna lehce. Hostům pomohl vedoucí gól z úvodu utkání, pojistku přidali v samém závěru. Enschede zůstává v Eredivisii na patnácté pozici se šestnácti body o skóre před Bredou.

Svěřenci trenéra Phillipa Cocuho měli výtečný vstup do sobotního duelu, podvanácté v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže se prosadil mexický snajpr Hirving Lozano a díky této trefě se osamostatnil na čele tabulky střelců. Tentokráte po skvělé práci a následném pasu Bergwijna z levého křídla přetlačil v osobním souboji bránícího Jensena a hlavou bez větších potíží rozvlnil síť, brankář Drommel po podskočení míče nedokázal zasáhnout.

Hosté měli herně navrch také v následujících okamžicích a protivníka téměř k ničemu nepouštěli. Twente svou největší možnost na skórování neproměnilo ve 26. minutě. Z dobré palebné pozice to zkusil Assaidi a jeho tvrdý projektil vytěsnil mimo prostor tří tyčí brilantní gólman Zoet. Poslední větší příležitost úvodního dějství se zrodila zhruba sedm minut před změnou stran, k přímému volnému kopu se postavil van Ginkel.

Pětadvacetiletý záložník hostující v klubu z anglické Chelsea málem propálil Drommela, nicméně ten famózním způsobem zasáhl na poslední chvíli. Ve druhé půli se obrázek hry nezměnil, PSV kontroloval průběh a Twente se marně snažilo dobývat pozornou defenzívu eindhovenského týmu. S ubývajícím časem bylo nuceno více riskovat a na toto pojetí hry doplatilo v 90. minutě. Výhru hostů pojistil obránce Santiago Arias.

Šestadvacetiletý Kolmbijec si chytře narazil míč se střídajícím Maurem Júniorem a v pádu z osmi metrů prostřelil Drommela, jehož zásah nohou druhé inkasované trefě nezabránil. Na PSV čeká i příští týden velmi náročný duel, neboť v domácím prostředí přivítá čtvrté Zwolle. FC se pokusí přerušit svou čtyřzápasovou šňůru bez tříbodového zisku v Heerenveenu, za favorita ale ani v tomto střetnutí považován nebude.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele