základní část, 29. kolo
01.04.2018 14:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - AFC Ajax 1:2

Protože PSV i Alkmaar ve svých sobotních kláních zvítězili, potřeboval Ajax odpovědět stejným způsobem. Nicméně na půdě Groningenu, pohybujícího se v dolní polovině tabulky, měl hodně těžkou práci. Po poločase dokonce prohrával, ovšem ve druhém dějství urval tři body na svou stranu. Klaas-Jan Huntelaar přitom skóroval až minutu před koncem.

Domácí nevstoupili do utkání vůbec ustrašeně, v 8. minutě se k zakončení z vápna tlačil Bacuna, každopádně jeho pokus byl zablokovaný. A o šest minut později se mužstvo kouče Ernesta Fabera již ujalo vedení. Mahi to zkusil individuálně po levé straně, předložil balón do brankového území, a odtud van Weert zamířil nekompromisně pod břevno.

Ajax i nadále tápal a ve 25. minutě pro něj mohlo být ještě hůře. Veltman totiž zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a sudí Blom nařídil penaltu. K té se postavil Mahi, nicméně brankáře Onanu, který se hbitě vrhl po jeho střele k tyči, nepřekonal. Groningen do poločasu mohl přece svůj náskok navýšit, ovšem Doanovu podnikání zamezil pozorný Onana.

Hostující gólman musel být na pozoru i nadále. Mahi tečoval nepříjemně míč z blízkosti, po něm z dálky vyslal svou pumelici Bacuna, avšak v obou případech si Kamerunec poradil. Zkraje druhého poločasu se za jeho záda Bacuna přece jenom trefil, nacházel se ovšem v opravdu hodně těsném ofsajdu, a tak jeho branka nemohla být uznána.

Amsterdamský celek působil v mnoha pasážích hry hodně mdlým dojmem. A vypadalo to, že ztratí ze svého náskoku na třetí Alkmaar a že se mu vedoucí PSV zase vzdálí. V 64. minutě se mu ovšem podařilo nečekaně vyrovnat z nenápadné akce. Ziyech zprava přetáhl svůj pas až na zadní tyčku, tam si naběhl Kluivert, a ten hlavou přesně zacílil.

V 86. minutě přišla na řadu červená karta, van Weerta totiž ve slibně se rozvíjející akci zastavil nedovoleně Veltman a po druhé žluté kartě byl vyloučený. I v oslabení však Ajax dokázal svého soupeře porazit. V 89. minutě Kluivert přihrál do středu pokutového území zcela nestřeženému Huntelaarovi, jemuž už stačilo pouze přesně zamířit.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele