základní část, 21. kolo
04.02.2018 16:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

AFC Ajax - NAC Breda 3:1

Ačkoli se Breda v duelu s Ajaxem ujala brzkého vedení, nedokázala po celých devadesát minut držet s favoritem krok, a nakonec odjížděla z Amsterdamu očekávaně poražena. Svěřenci Erika ten Haga si jednoduše nemohli dovolit zaváhat, protože PSV v sobotu skolil Zwolle, a nakonec jeho náskok udržela na hranici sedmi bodů.

Nutno ovšem podotknout, že hosté až do samotného nastavení ztráceli na svého protivníka jen jeden gól. Poté, co domácí ještě v prvním dějství otočili vývoj skóre ve svůj prospěch a na trefu Thierryho Ambroseho zareagovali Donny van de Beek spolu s Davidem Neresem, pojišťoval tři body až v samotném závěru svým přesným zásahem Hakim Ziyech.

De Godenzonen hrubě zaspali samotný začátek utkání a už po čtyřech minutách hry mohli poprvé inkasovat. Korte vlétl mezi obránci do šestnáctky, ocitl se tváří v tvář brankáři Onanovi, jenž včasným vyběhnutím možné katastrofě zabránil. O pár chvil později již ale po parádní pumelici z halfvoleje od Ambroseho přece jenom kapituloval.

Chvilku trvalo, než se domácí z téhle rány oklepali, a až ve 23. minutě se k pořádnému zakončení propracoval Huntelaar, jenže z blízkosti ho reflexivně vychytal gólman Birighitti. K vyrovnání došlo o dvě minuty později. Kluivert zamíchal s míčem ve vápně, následně ho adresoval na bližší tyčku, a odtud hlavou volný van de Beek bezpečně zacílil.

Následně se se svým pokusem tentokráte neprosadil van de Beek a po něm ani jeho spoluhráč David Neres. Brazilec nicméně záhy předvedl své technické umění, až příliš laxně k němu přistupovalo hned několik jeho soupeřů, takže zpoza pokutového území pak mohl svou levačkou zamířit po zemi přesně ke vzdálenější tyčce do dolního rohu brány.

Druhé dějství bylo o poznání méně zajímavější. NAC nebyl schopný vyvinout na Ajax nějaký větší tlak, ten naopak složitě hledal cestu k navýšení náskoku. Poté, co Kluivert v 70. minutě nevyzrál na Birighittiho, se to těsně po vyloučení hostujícího obránce Meijerse, jenž inkasoval druhou žlutou kartu a červenou, podařilo až z přímého kopu Ziyechovi.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele