základní část, 23. kolo
11.02.2018 12:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - FC Twente 2:1

Amsterdamský Ajax se v domácím prostředí celkem trápil se zachraňujícím se Twente, nakonec přeci jen vydoloval tři body po těsném vítězství 2:1. V tabulce je na druhém místě, na vedoucí PSV stále ztrácí sedm bodů. Enschede naopak prohrálo v lize již počtvrté v řadě, na vítězství čeká sedm ligových střetnutí od poloviny prosince. Boj o záchranu se mu proto stále více komplikuje.

Hosté se totiž po tomto kole propadli na předposlední sedmnáctou příčku se šestnácti body, před poslední Spartou Rotterdam mají náskok dvou bodů a na patnáctou pozici Bredy zaručující přímé udržení ztrácejí čtyři body. AFC rozhodl o svém vítězství zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy se za nerozhodného stavu dostal podruhé do vedení zásluhou proměněného pokutového kopu tradičního exekutora Lasseho Schöneho.

Svěřenci kouče Erika ten Haga měli naprosto snový start do nedělního duelu, již ve 3. minutě se prosadil mladíček Justin Kluivert. Teprve osmnáctiletý útočník skóroval v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže pošesté. Sám nejprve celou akci založil. Pak si po centru z pravého křídla od Nerese, následné vodorovné nahrávce van Beeka, seběhl na hranici brankového území a zblízka razantním pokusem propálil bezmocného brankáře Drommela.

O pět minut později si hostující strážce připsal první úspěšný zákrok, kdy po pasu z levého křídla a bombě ze středu pokutového území schoval balón ve svých rukavicích. Domácí podnikali nebezpečné akce i v dalším průběhu, jenomže s přibývajícím časem jich bylo stále méně a méně. V 66. minutě z ničeho nic udeřili hosté, vyrovnávací gól vsítil pětadvacetiletý forvard Adnane Tighadouini hostující v klubu ze španělské Malágy.

Po dlouhém nákopu Drommela se mezi dvěma bránícími hráči skvěle zorientoval Boere a posléze uvolnil právě rozběhnutého Tighadouiniho, jenž zavěsil z voleje naprosto přesně k pravé konstrukci. Klíčový moment se odehrál za další čtyři minuty. Po přízemní kombinaci byl v pokutovém území zřetelně podražen Ziyech, míč si na penaltový puntík postavil zkušený dánský šplímachr Schöne a chladnokrevně zakončil, Drommel skočil do opačné strany.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele