základní část, 19. kolo
20.01.2018 19:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

ADO Den Haag - VVV Venlo 1:1

Den Haag byl v souboji s Venlem považován za mírného favorita, nicméně tuto úlohu nakonec nepotvrdil i přesto, že dlouhou dobu vedl. Se svým sobotním protivníkem se rozešel smírně v poměru 1:1 a v tabulce se nachází na osmém místě se sedmadvaceti body. Hosté naopak dokázali na ligové scéně bodovat potřetí v řadě, v Eredivisii jim patří jedenáctá příčka se třiadvaceti body. Vyrovnávací trefu vsítili až v 86. minutě.

Venlo přitom vstoupilo do utkání aktivně a do vedení se mohlo dostat již po necelých šesti minutách. Thy se z ničeho nic ocitl před brankářem Zwinkelsem, poté si však posunul balón na dlouhou nohu a domácí strážce neměl s jeho následnou střelou žádné problémy. ADO svou první možnost z 23. minuty proměnil ve vedoucí gól. Poosmé v tomto ročníku nizozemské nejvyšší soutěže se prosadil šestadvacetiletý norský útočník Bjørn Johnsen.

Po rohovém kopu Immerse se míč odrazil na hranici pokutového území, odkud vypálil Bakker. Vzápětí před gólmanem Unnerstallem elegantně tečoval patičkou právě Johnsen a zamířil přesně k levé konstrukci. V dalších minutách se domácí prezentovali pozornou defenzívou a soupeře téměř k ničemu nepouštěli, ani jim se však nepodařilo hrozit z rychlých protiútoků. Dalšího vzrušení se diváci dočkali až zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem.

VVV postupně zvyšoval obrátky a v 72. minutě po centru van Crooije nebezpečně hlavičkoval Thy, jenž orazítkoval pravou tyč. O jedenáct minut později propadl pas z pravého křídla k volnému van Crooijovi, který z hranice brankového území trestuhodně nedokázal překonat Zwinkelse. Hrdinou hostujícího výběru se stal čtyři minuty před koncem normální hrací doby ghanský rodák Jonathan Opoku, na hřiště se přitom dostal až v 67. minutě.

Svou premiérovou ligovou trefu za Venlo vsítil po dlouhém nákopu z vlastní šestnáctky a následném prodloužení hlavou od Thyho, samostatný únik zakončil přízemním pokusem doprostřed branky kolem bezmocného Zwinkelse. Venlo dokonce mohlo převrhnout misky vah na svou stranu v 90. minutě, jenomže po výtečném přechodu Castelena přes dva protihráče nedokázal zcela volný Seuntjens vyzrát na famózního Zwinkelse.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, vvv-venlo.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele