základní část, 3. kolo
26.08.2017 19:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

ADO Den Haag - SC Heerenveen 1:2

Souboj dvou celků, jež v úvodních dvou kolech nezískaly jediné vítězství, dopadl nakonec lépe pro mírně favorizovanější Heerenveen, který zvítězil na půdě Den Haagu zásluhou dvou gólů Mortena Thorsbyho. I když domácí díky Björnovi Johnsenovi dokázali zaznamenat první vstřelenou branku v sezóně, k prvním bodům stejně nepomohla.

V útoku má ADO opravdu velké problémy. Až do 78. minuty tohoto střetnutí byl v Eredivisie jediným, komu na kontě přesných zásahů svítila nelichotivá nula. Byť tuhle statistiku změnil k lepšímu, zarážející byl nakonec poměr střel na branku oproti jeho soupeři. Zatímco ten jich vyprodukoval hned devět, Den Haag právě jen pouhou jedinou.

Hosté byli už od úvodních minut aktivnějším celkem. Po čtvrthodině se hned dvakrát zastřeloval Kobajaši, leč ani v jednom případě svými pokusy nezaměstnal Zwinkelse. Po půlhodině hry se to už podařilo Ödegaardovi, nicméně rukavice domácího brankáře nakonec zasáhly. V závěru půle pak ještě pálil mimo Zeneli.

Nepříliš záživný první poločas nahradil o něco výživnější druhý. V 57. minutě došlo k první změně skóre. Jako již tradičně pláchl po pravé straně Dumfries, který svůj dlouhý pas poslal na hranici brankového území. Do míst, které měli obývat stopeři, si naběhl Thorsby, jenž z blízkosti ve skluzu snadno překonal zkoprnělého Zwinkelse.

Heerenveen touhle brankou ožil a tlačil se za pojištěním svého těsného náskoku. O dvě minuty později Zwinkelse zaměstnal Zeneli, pak ještě Kobajaši, ale v obou případech domácí muž v rukavicích odolal. Chvilková střelecká kanonáda na straně fríského celku pokračovala i nadále, ovšem Pierie dopadl v 63. minutě stejně jako jeho spoluhráči.

Až v 66. minutě Heerenveen přece jenom přidal zaslouženou druhou trefu. Zase u toho byl Dumfries, jenž zezadu vracel míč do středu na Thorsbyho, a ten z vyložené pozice nezaváhal. Dvanáct minut před koncem stačil Den Haag už jen snížit, to když hlavička Johnsena po rohovém kopu Gortera skončila těsně za brankovou čárou.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele