základní část, 13. kolo
19.11.2016 19:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Willem II - PSV Eindhoven 0:0

Fotbalisté PSV Eindhoven nezvládli generálku na středeční zápas Ligy mistrů a tentokráte na půdě zachraňujícího Tilburgu získali pouze bod po nerozhodném bezbrankovém výsledku. Podruhé za sebou tak v Eredivisii ztratili, v tabulce jsou na třetím místě se šestadvaceti body. Na druhý Ajax momentálně ztrácejí čtyři body, za vedoucím Feyenoordem zaostávají o bodů šest. Willem poskočil na barážovou šestnáctou pozici s jedenácti body.

Hosté sice měli balón v držení z více jak pětašedesáti procent a svého soupeře přestříleli, ovšem na druhou stranu se jednalo o vyrovnaný duel. Domácí výběr výborně bránil a za svůj houževnatý výkon si bod zasloužil. Do první příležitosti se dostali hosté v 5. minutě, kdy pas Narsingha z pravé strany proletěl pokutovým územím k Pereirovi. Po jeho následném obloučku hlavičkoval z deseti metrů L. de Jong a brankář Lamprou nadvakrát odvracel na roh.

Domácí výběr se poprvé ukázal po půl hodině hry, kdy se mohl prosadit Croux. Ten si naběhl za obranu soupeře po centru z poloviny z hřiště, přetlačil bránícího Breneta a poté se padáčkem pokusil přehodit vyběhnutého brankáře Zoeta. Jeho pokus nebyl vůbec špatný, ale míč skončil pouze v boční síti. Až do konce úvodního dějství se nic vážnějšího nestalo, ofenzíva hostujícího favorita překvapivě strádala a neměla potřebnou šťávu.

Příliš se toho nezměnilo ani po změně stran. Domácí výborně četli hru PSV a sami vyráželi do rychlých protiútoků, které však nebyly nijak nebezpečné. Eindhoven se snažil soupeře překvapovat hrou po křídlech, nicméně jeho akce většinou končily po nepřesných finálních přihrávkách či špatné rozehrávce. Hodně blízko ke vstřelení rozdílové trefy měl v 74. minutě, jenže jednalo se o ojedinělou a také o poslední vážnější možnost sobotního střetnutí.

Na pravé straně to skvěle udělal Pereiro, který si udělal místo a pak odcentroval z rohu pokutového území k bližší tyči. Na balón si naskočil aktivní de Jong a hlavou z hranice brankového území lízl vnější okraj pravé tyče. Tilburg se na tento úspěch pokusí v příštím kole navázat na půdě nováčka z Go Ahead Eagles, PSV bude plnit úlohu favorita v domácím prostředí proti Den Haagu.

Autor: Viktor Sandev / willem-ii.nl, psv.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele