základní část, 28. kolo
01.04.2017 19:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Sparta Rotterdam - PSV Eindhoven 0:2

PSV Eindhoven potvrdil úlohu favorita na půdě nováčka ze Sparty a díky dvěma brankám v úvodním dějství nakonec zvítězil bez větších potíží 2:0. V tabulce Eredivisie tak zůstává na třetím místě se čtyřiašedesáti body a za druhým Ajaxem je stále o body dva, na vedoucí Feyenoord snížil manko na bodů pět. Rotterdamský výběr nezískal cenné body v boji o záchranu, v tabulce mu patří třináctá příčka s osmadvaceti body.

Po úvodní nepříliš zajímavé dvacetiminutovce se svěřenci trenéra Phillipa Cocuyho prosadili ze své první vážnější příležitosti, skórovat dokázal Jürgen Locadia. Ten po odvráceném rohovém kopu z levé strany vypálil po efektivním zpracování na prsa z více jak pětadvaceti metrů a jeho přízemní pokus zapadl přesně k levé konstrukci. Sparta mohla vyrovnat krátce po půl hodině hry po obrovském nedorozumění v hostující defenzívě.

Brankář Zoet se totiž špatně domluvil s Morenem, balón získal dotírající Cabral a z otočky mířil k bližší tyči do boční sítě. PSV pojistil náskok dvě minuty před přestávkou. Svůj pátý gól v tomto ligovém ročníku zaznamenal Marco van Ginkel, jenž po dlouhém nákopu a špatném zpracovávání jednoho z hostujících hráčů obešel zpětnou kličkou gólmana Kortsmita a snadno uklidil balón z osmi metrů do sítě.

Také po změně stran měli hosté jasně navrch a mohli přidat i další góly. Po hodině hry se k přímému volnému kopu z hranice pokutového území postavil Locadia a obstřelil zeď, Kortsmit byl na zemi včas a míč vyrazil na rohový kop. Stejný hráč se nádherně uvolnil v šestnáctce soupeře v 69. minutě a mířil ke vzdálenější tyči, strážce Sparty s vypětím všech sil i v tomto případě odvracel do bezpečí.

Tlak Eindhovenu neopadal ani v samém závěru. Zhruba dvacet minut před koncem po obrovské hrubce domácí obrany obešel aktivní Locadia padajícího Kortsmita a rozezvonil brankovou konstrukci, vzápětí po milimetrovém přízemním pasu Hendrixe nepropálil Luuk de Jong připraveného domácího strážce. A když ve druhé nastavené minutě neuspěl v další stoprocentní příležitosti Arias, tak se výsledek sobotního zápasu už nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, psv.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
eL

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele