základní část, 5. kolo
10.09.2016 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

SC Heerenveen - FC Twente 3:1

Íránec Reza Ghoochannejhad proti Twente ukázal, že by mohl být opravdu platnou letní posilou Heerenveenu, a především díky němu domácí získali tři body. V první půli zaznamenal rozhodující branku, v závěru pak ještě tři body pojišťoval. Kromě něho se také trefil Sam Larsson, na hostující straně pak Bersant Celina.

Ghoochannejhad byl hodně vidět už od úvodních minut utkání. Larsson v 7. minutě na hranici šestnáctky přistrčil míč svému spoluhráči, který následně pravačkou mířil do šibenice, avšak fantastický zákrok si připsal na své konto brankář Marsman. Na druhé straně po pasu od ter Avesta mohl ve 32. minutě skórovat Oosterwijk, jenže ve skluzu trestuhodně minul.

O chvilku později se poprvé v zápase prosadil Ghoochannejhad, který si na bližší tyčce naskočil na centr z pravé strany od Marza a hlavou zavěsil. V závěru půle ještě mohl navýšit náskok Larsson, ten však svou střelu z přímého kopu nasměroval pouze do břevna. Nakonec ale Švéd nemusel smutnit, v 66. minutě již síť rozvlnil.

Twente nezachytilo rychlý protiútok, Marzo přihrál nabíhajícímu si útočníkovi, jenž přesně umístěným pokusem k tyči překonal Marsmana. Hosté se nevzdali a dvanáct minut před koncem se jim podařilo snížit zásluhou Celiny, jenž hravě zužitkoval mistrnou přihrávku Trajkovského. Gólman Mulder se po míči jen marně natahoval.

Více toho však klub z Enschede nestihl. Fríský celek ještě v závěru ukázal, jak produktivní umí být, a Ghoochannejhad v nastavení využil před prázdnou brankou přihrávky Larssona. To už navíc Twente dohrávalo o deseti, neboť se po druhé žluté kartě a následné červené nechal vysypat z trávníku ter Avest.

Autor: Patrik Sandev / sc-heerenveen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele