základní část, 18. kolo
14.01.2017 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Heerenveen - ADO Den Haag 2:0

Heerenveen se ve druhém poločase vypořádal s urputnou defenzívou Den Haagu a nakonec slavil jako favorit tohoto utkání zasloužené vítězství. O všem podstatném rozhodly dvě rychlé branky Rezy Ghoochannejhada, kterému se podařilo skórovat v rozmezí jedné minuty. Očekávaný debut nové domácí posily Martina Ödegaarda se konal až v závěru.

Ačkoli norský talent a jeden z nejdiskutovanějších mladíků světového fotbalu nastoupil na plac až v 89. minutě, zaměstnanec Realu Madrid se těšil velké pozornosti. Budiž příkladem i fakt, že tenhle zápas vysílala živě přímo norská televize. Každopádně vyvozovat závěry z jeho chvilkové pobytu je pochopitelně zcela mimo mísu.

První poločas nabídl jen málo zajímavých momentů. Frísané sice drželi daleko více míč na svých kopačkách, jenže vytvořit si šance byl pro ně velký problém, obzvláště nefungovala jakákoli finální přihrávka. Zahrozil všudy všeho jen dvakrát Zeneli, ovšem ani v jednom z těchto případů se nepotkal s přesnou koncovkou.

Po přestávce Heerenveen zabral a konečně už začal působit svému soupeři potíže. Daleko od úvodní branky nebyl již v 54. minutě van Amersfoort, ovšem jeho pokus skončil na tyčce. Odměny se domácí dočkali v 63. minutě. Po krásné kombinaci Larssona se Zenelim ještě stačil zasáhnout brankář Šetkus, na dorážku Ghoochannejhada už však neměl.

Jen o chvilku později íránský útočník zaběhl za obranu ADO, sám před Šetkusem nezaváhal, a zajistil svému týmu definitivně zisk tří bodů. Becker sice mohl záhy snížit, jenže na domácího gólmana Muldera nevyzrál. Ten se až na pár výjimek mezi třemi tyčemi spíše nudil, čisté konto udržel vlastně poměrně snadno.

Nemuselo přitom zůstat jen u dvou vstřelených gólů. Domácí byli i nadále aktivní, a především pak Larsson se Zenelim, jež prahli po nějakém tom přesném zásahu. Deset minut před koncem měl prvně jmenovaný dobrou možnost ke skórování, po faulu Bakkera na jeho osobu zahrával penaltu, jenže svou střelu poslal jen prachbídně do rukavic Šetkuse.

Autor: Patrik Sandev / sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele