základní část, 11. kolo
29.10.2016 19:45 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - PSV Eindhoven 0:2

Šestačtyřicáté narozeniny oslavil hostující kouč Phillip Cocu dle svého toužebného přání. Pikantní duel s Vitesse, kde strávil dohromady pět let jako hráč, zvládlo jeho mužstvo především zásluhou Gastóna Pereira, který zařídil obě dvě branky. PSV se tak v tabulce posunul alespoň dočasně na třetí příčku za Ajax a vedoucí Feyenoord.

Zranění Luciana Narsingha, který do tohoto souboje nemohl zasáhnout, paradoxně jako by hostům pomohlo. Cocu totiž na jeho místo poslal Uruguayce, který se mu odvděčil perfektním výkonem a aspoň nějakým způsobem nechal zapomenout na čerstvé a nečekané vyřazení v domácím poháru se Spartou Rotterdam.

Eindhovenský celek vstoupil do utkání velmi dobře a už po dvanácti minutách hry se ujal vedení. Ramselaar poslal kolmici do šestnáctky na rozeběhnutého Gastóna Pereiru, ten chytře zasekl míč před skluzujícím soupeřem a na bližší tyčce pohotově zakončil. Po půlhodině hry mohl Gastón Pereiro náskok navýšit, avšak z halfvoleje mířil mimo.

Hosté v první půli drželi daleko více míč na svých kopačkách a měli hru pod kontrolou, nicméně další branky se již nedočkali. Úplně daleko k tomu neměl Bergwijn, avšak ve své šanci neuspěl. Dvacet minut po přestávce mohli vyrovnat domácí, jenže Rashica měl smůlu v koncovce a trefil pouze břevno.

Jinak si však Vitesse proti favoritovi utkání nevytvořilo nějaký výraznější tlak. PSV nakonec tři body pojistil v samotném závěru utkání. Ve třetí minutě nastavení předvedl dobrou kombinaci, kterou sokovu defenzívu zcela vyšachoval, Andrés Guardado předal míč zcela volnému Gastónovi Pereirovi, jenž se z vyložené pozice nezmýlil.

Autor: Patrik Sandev / psv.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele