základní část, 7. kolo
24.09.2016 20:45 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

SBV Excelsior - PSV Eindhoven 1:3

PSV Eindhoven navázal na nedávné úspěšné vystoupení v národním poháru a odčinil tak ligovou prohru s Feyenoordem. Na půdě jiného rotterdamského celku z Excelsioru zvítězili 3:1, v tabulce jsou na třetí pozici se šestnácti body o pět bodů za vedoucím Feyenoordem. SBV rozhodně nepředvedlo špatný výkon, v nizozemské nejvyšší soutěži se nachází se třemi výhrami a deseti body na deváté příčce.

Do první vážnější příležitosti se dostali domácí po necelé čtvrthodině hry, kdy rychlý protiútok hostů zakončil střelou z dvaceti metrů Karami, nicméně brankář Zoet dokázal jeho přízemní pokus zkrotit. V 19. minutě utekl po levé straně Luciano Narsingh a odcentroval před branku, kde hlavičkující Davy Pröpper našel pouze rukavice gólmana Muyterse. O dvě minuty později se již dostali hosté do vedení zásluhou aktivního Narsingha.

Ten si po krásné kombinaci vyměnil míč v šestnáctce soupeře s Ramselaarem a po efektivním zpracování stehnem překonal zblízka Muyterse. Domácím se povedlo vyrovnat ve 26. minutě, kdy Willems fauloval Vermeulena a rozhodčí Makkelie nařídil pokutový kop. Míč si postavil Luigi Bruins a nedal Zoetovi žádnou šanci na úspěch, balón uklidil do protipohybu do horní poloviny. PSV se mohlo znovu dostat do vedení krátce po půl hodině hry.

Na zpětnou přihrávku Breneta si naběhl na hranici brankového území Luuk de Jong a v pádu patičkou trefil levou tyč. Eindhoven vsítil druhý gól v nastavení první půle. Skórovat dokázal právě ostrostřelec de Jong, který po pasu Guardada z přímého volného kopu zůstal nikým nehlídán v pokutovém území a ze sedmi metrů uklidil míč kolem Muyterse. Domácí mohli srovnat po hodině hry, ale střela Karamiho z půlky letěla těsně nad horní tyčku.

V 82. minutě byl blízko definitivnímu rozhodnutí Guardado, jenže zblízka Muyterse nepřekonal. O minutu později zařídil pojistku Pröpper, který po centru Narsingha dopravil míč do sítě s přispěním teče vracejícího se Bruinse. Hosté ještě mohli minutu před koncem přidat čtvrtou trefu, avšak po pasu Willemse selhal ve stoprocentní možnosti Moreno, který před odkrytou brankou napálil pouze tyč.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, sbvexcelsior.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele