základní část, 15. kolo
03.12.2016 19:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Roda JC - PSV Eindhoven 0:0

Už je těch ztrát opravdu hodně. Obhájce titulu PSV remizoval už pošesté v této sezóně a boj o titul mu stále proklouzává mezi prsty. Tentokráte si nedokázal poradit na půdě předposlední Rody, která do této chvíle nastřílela hubených osm gólů a získala jen jedno vítězství. Proti favoritovi nakonec uhrála velmi cennou bezbrankovou remízu.

Tahle generálka před klíčovým soubojem Ligy mistrů proti ruskému Rostovu svěřencům kouče Phillipa Cocuho vůbec nevyšla. Hostům chyběla čtveřice Jetro Willems, Jorrit Hendrix, Andrés Guardado a Jürgen Locadia, jejichž návrat eindhovenští příznivci již netrpělivě vyhlížejí. Svádět vinu neúspěchu na tenhle faktor ovšem nelze.

Letos už se oba celky střetly v rámci domácího poháru a Boeren v něm neměli větší potíže. Svého soka na Philips Stadionu smetli čtyřmi brankami. I když se Roda prakticky po celou sezonu trápí především směrem dopředu, často neprohrává. Zaznamenala už šestou plichtu v řadě, svou sérii neporazitelnosti prodloužila už na sedm utkání.

V závěrečném kole Eredivisie čeká PSV jeden z klíčových mačů sezóny proti Ajaxu. Cocu před tímto zápasem mluvil o jednom z nejdůležitějších období tohoto ročníku. Tenhle výsledek sebevědomí hráčů rozhodně neposílí, ba určitě jen naopak. Navázat na minulé vítězství proti Den Haagu se jednoduše nezdařilo.

I domácí měli problémy s absencemi, vždyť do hry nemohli nasadit Frederica Ananoua, Daniho Schahina, Jense van Sona ani Simona Churche. Přesto nizozemský klub nedokázal využít protivníkových slabin. Výrazný tlak na něj vyvinout nedokázal, kompaktně bránící celek z Kerkrade se prezentoval perfektním týmovým výkonem.

Do první větší šance se dostal L. de Jong, jenže z dobré pozice nevyzrál na připraveného brankáře van Leera. Na druhé straně mohl skórovat Abdul Ajagun, nicméně jeho pokus byl hráči PSV se štěstím zablokován. Ani ve druhém dějství se hra hostujícího mužstva nijak výrazně nezlepšila. Změnu nepřinesly ani příchody Bergwijna s Narsinghem.

V 63. minutě moc hezky zakončoval Santiago Arias, i jemu ovšem radost pokazil van Leer, který perfektně zasáhl. V závěrečných minutách se domácí muž v rukavicích potil hned dvakrát. Situaci pět minut před koncem však vyřešil s bravurou a tak, jak potřeboval, stejně jako tečovaný pokus Pröppera z přímého volného kopu.

Autor: Patrik Sandev / psv.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele