základní část, 30. kolo
09.04.2017 16:45 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Willem II 5:0

PSV Eindhoven potvrdil svou naprostou dominanci proti Tilburgu a v nedělní dohrávce 30. kola mu uštědřil obrovský debakl 5:0, rozdíl ve skóre navíc mohl být i mnohem vyšší. Domácí celek zůstává v tabulce na třetí pozici s osmašedesáti body a za druhým Ajaxem zaostává o body čtyři, za vedoucím Feyenoordem o bodů pět. Willem je po třetí porážce v řadě za sebou jedenáctý s třiatřiceti body a ještě nemá jistou záchranu.

V 10. minutě po skvostné přihrávce od Willemse promáchli na hranici pokutového území Pröpper i de Jong, od této chvíle však hosté skvěle bránili a do vedení se měli dostat deset minut před přestávkou. Z více jak třiceti metrů napřáhl Haye a jeho utěšená střela se od břevna zřetelně odrazila za brankovou čáru, jenže rozhodčí tuto skutečnost přehlédli a Willem okradli o regulérní gól. Od této chvíle už skórovali pouze domácí.

Ve 41. minutě pálil z dvaceti metrů Gastón Pereiro a brankář Lamprou nadvakrát zkrotil neposedný balón. Hostující strážce se znovu vyznamenal v první nastavené minutě, vzápětí už ale inkasoval. Po následném rohovém kopu Andrése Guardada z pravé strany se v brankovém prostoru ocitl zcela osamocený Nicolas Isimat-Mirin a hlavou snadno rozvlnil síť. Druhý poločas byl jasně v režii PSV, domácí se dostali do dvoubrankového vedení v 56. minutě.

Tilburg si znovu nepohlídal rohový kop Guardada a nabíhající Marco van Ginkel neměl větší problémy překonat Lamproua. Zhruba čtvrthodiny před koncem nepřekonal aktivní Oularé domácího gólmana Zoeta, z následného protiútoku skóroval eindhovenský výběr potřetí. Po krásné akci na jeden dotek se Pereiro vymotal z obležení protihráčů, balón si posunul blíže do středu a pak se z deseti metrů náramně trefil přesně ke vzdálenější tyči.

V 82. minutě dostal příliš prostoru na hranici pokutového území Guardado a tvrdě vypálil přímo pod horní tyčku, Lamprou neměl proti této nádherné trefě šanci - 4:0. Poslední branka padla za necelé tři minuty, podruhé v tomto duelu skóroval van Ginkel. Čtyřiadvacetiletý záložník převzal kolmici Guardada na hranici šestnáctky, elegantně se otočil a mířil přímo k levé konstrukci. V samém závěru Arias zblízka nepropálil Lamproua, Willem se na žádnou odpověď nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele