základní část, 10. kolo
22.10.2016 19:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Sparta Rotterdam 1:0

Byla to opravdu pořádná dřina, nakonec se však PSV po čtyřech zápasech bez vítězství konečně dočkal a i nadále v Eredivisie udržuje kontakt s alespoň druhým Ajaxem. Sparta neodehrála na Philips Stadionu vyloženě špatné utkání, nakonec však o jejím neúspěchu rozhodl jedinou trefou Bart Ramselaar pouhých dvanáct minut před koncem.

Domácí se museli obejít hned bez třech hráčů základní sestavy. Do branky nemohla jednička Jeroen Zoet, takže se mezi tři tyče postavil náhradník Remko Pasveer, zdravotní potíže měli rovněž Jetro Willems a Siem de Jong, takže do úvodní jedenáctky místo nich nastoupili bek Santiago Arias a mladičká letní posila Bart Ramselaar za čtyři milióny euro.

Hosté pochopitelně nepřijeli do Eindhovenu útočit do plných, i bod by pro ně měl proti jednomu z nejkvalitnějších protivníků Nizozemska velkou cenu. V první půli se jim dařilo v poslední době trápící se PSV držet na uzdě. Je pravda, že nebýt výtečného brankáře Kortsmita, kdo ví, jak by to se Spartou po přestávce doopravdy vypadalo.

Šance na to otevřít účet měl Pröpper a také Gastón Pereiro, tu největší příležitost prvního dějství ovšem zcela jistě zahodil Narsingh, který po svém úniku trestuhodně nevyzrál na Kortsmita. Ve druhé půli rotterdamský mančaft ještě více zpevnil svůj obranný val a domácím se přes něj těžko hledala cesta. Bušili do ní solidně, ale dlouho bez chtěného a kýženého úspěchu.

Až svůj teprve druhý gól v dresu PSV zaznamenal v 78. minutě talentovaný Ramselaar. L. de Jong na něj poslal parádní kolmici, Spartě tak trošku nevyšla ofsajdová past, a eindhovenský záložník sám před Kortsmitem nezaváhal v koncovce. V závěru mohli Boeren ještě tři body pojistit, nicméně Kortsmit se už podruhé překonat nenechal.

Autor: Patrik Sandev / psv.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele