základní část, 18. kolo
14.01.2017 19:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - SBV Excelsior 2:0

Fotbalisté PSV Eindhoven potvrdili úlohu favorita proti Excelsioru a do nového roku vstoupili tou správnou nohou, po vítězství se bodově dotáhli na druhý Ajax. Proti SBV sice nepředvedli nijak excelentní výkon, nicméně vstřelili dvě branky do hodiny hry a tento náskok si již pohlídali. Rotterdamský výběr se po prohře stále nachází na samé hranici sestupu, se šestnácti body mu prozatím patří patnáctá příčka.

Do utkání vstoupily oba celky opatrněji a do první větší příležitosti se překvapivě dostali hosté po necelé čtvrthodině hry, kdy po hezké akci chyběl Hasselbainkovi krok ke skórování do odkryté branky. Po necelé půl hodině hry si na konto připsal první zákrok brankář SBV Hahn, který přišel v zimní přestávce na hostování od městského rivala z Feyenoordu. Ve 27. minutě zlikvidoval nadvakrát střelu ze čtrnácti metrů.

Eindhoven se dočkal úvodní trefy o sedm minut později. Ještě předtím mohl skórovat Ramselaar, který si z rohu pokutového území navedl balón blíže do středu a pokusil se obstřelit Hahna, nakonec orazítkoval vzdálenější tyč. Z následné akce otevřel skóre zápasu Marco van Ginkel. Po chytré kolmici za obranu se k němu odrazil balón a čtyřiadvacetiletý záložník, jenž hostuje v PSV z anglické Chelsea, zamířil z hranice brankového území k bližší tyči.

Necelých pět minut před přestávkou se mohl o unikátní trefu postarat domácí kanonýr Luuk de Jong, svými nůžkami nakonec mířil těsně vedle. Hosté byli blízko vyrovnání ve 41. minutě, nicméně osamocený Elbers pálil z deseti metrů trestuhodně mimo. Pět minut po přestávce poprvé vážněji zasahoval Zoet, gólman Eindhovenu vytáhl ránu ze střední vzdálenosti na rohový kop.

O pár minut později se vyznamenal Hahn proti dvěma střelám Luuka de Jonga. Domácí favorit pojistil své vedení v 59. minutě. Po dlouhém výhozu Zoeta a následném pasu Guardada z levé strany z půlící čáry převzal míč Davy Pröpper a po efektivním zpracování pokořil vyběhnutého Hahna přízemním pokusem ze čtrnácti metrů. Ve zbývajících minutách se ani jeden celek nikam netlačil, svěřenci Phillipa Cocuyho dvoubrankový náskok snadno udrželi.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele