základní část, 25. kolo
04.03.2017 19:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Roda JC 4:0

PSV se poměrně snadno oklepal z minulé porážky na půdě Feyenoordu a před vlastními fanoušky nedal vůbec žádnou šanci malátně hrající Rodě. Po dvou brankách si v obou poločasech připsali na své konto Héctor Moreno a Siem de Jong. Hosté během celého utkání nevyprodukovali jediný střelecký pokus na bránu.

V podstatě se celek z Kerkrade dostal do svou slibných příležitostí a v obou případech tomu bylo na začátku poločasů. V tom prvním zahrál velmi slušně standardní situaci Paulissen, nicméně hlavičkující Schahin mířil mimo, ve druhé půli napřáhl ve 48. minutě ze střední vzdálenosti sám Paulissen, i on však prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Jinak však měli domácí dění na trávníku plně pod kontrolou. Na soupeře vyvinuli tlak už od úvodních minut, jenže na brankáře van Leera nejprve nevyzrál jak Pröpper, tak po Ramselaarově přiťuknutí ani hodně aktivní Gastón Pereiro. Ve 22. minutě se ve slušné možnosti objevil sám Ramselaar, ovšem jeho pokus byl zablokovaný mimo.

O pár chvil později se již eindhovenské mužstvo radovalo ze zaslouženého vedení. Pröpper rozehrál rohový kop centrem do šestnáctky, kde si nejvýše naskočil Héctor Moreno, jenž hlavou zamířil přesně ke vzdálenější tyčce. Ve 32. minutě to bylo již o dvě branky, S. de Jong totiž hravě využil pasu zleva od Willemse.

Po obrátce si PSV dvougólový náskok bez větších problémů hlídal. I nadále byl při chuti neobvykle stoper Héctor Moreno. V 58. minutě ještě hlavičkoval mimo, když si ho však hostující defenzíva nepohlídala ani v 62. minutě, trestal Mexičan podruhé v utkání a opět po rohovém kopu, který tentokráte zahrával jeho krajan Andrés Guardado.

Roda už se modlila za poslední hvizd sudího Janssena, domácí si naopak utkání i nadále užívali. Technicky se snažil zacílit Gastón Pereiro, jenže jeho zakončení chyběla větší přesnost, v 67. minutě se mohl na střeleckou listinu zapsat taktéž L. de Jong, avšak hlavou trefil pouze brankovou konstrukci.

Devatenáct minut před koncem přidal čtvrtý přesný zásah S. de Jong, a to zásluhou proměněné penalty. Ananou totiž v pokutovém území fauloval střídajícího Locadiu a Janssen neváhal ukázat na bílý puntík uvnitř šestnáctky. V závěru se ještě snažil zacílit Zinčenko, svou levačku však poslal pouze nad bránu.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele