základní část, 34. kolo
14.05.2017 14:30 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - PEC Zwolle 4:1

PSV Eindhoven předvedl nevídaný obrat ve svém posledním zápase tohoto ročníku Eredivisie a díky čtyřem brankám v rozmezí 78. - 88. minuty zdolal Zwolle vysoko 4:1. Domácí výběr tak ještě rozšířil své konto a obsadil konečné třetí místo s šestasedmdesáti body, v příští sezóně si zahraje ve 3. předkole Evropské ligy. PEC měl zápas dobře rozehraný, ale po porážce skončil v nizozemské nejvyšší soutěži čtrnáctý s pětatřiceti body.

Oba celky neměly zrovna svěží vstup do zápasu, hosté se dostali do vedení z ničeho nic po necelé půlhodině. Do listiny střelců se zapsal Ted van de Pavert, když se po pasu z pravého křídla a špatném zákroku brankáře Zoeta nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru a z šesti metrů uklidil balón po zemi do odkryté branky. Domácí favorit se trápil v ofenzívě i po změně stran, do první větší příležitosti se probojoval až po hodině hry.

Z více jak pětadvaceti metrů napřáhl van Ginkel a jeho kroucený pokus vytěsnil brankář van der Hart vynikajícím způsobem jednoruč kolem tyče do zámezí. V polovině druhého dějství mohl zvýšit vedení hostů Ehizibue, jenže po hezké přízemní kombinaci pálil ze čtrnácti metrů do boční sítě. PSV přidal na obrátkách až v závěrečné čtvrthodině a vyrovnat se mu povedlo v 78. minutě zásluhou Héctora Morena.

Devětadvacetiletý mexický obránce využil rohového kopu z levé strany a následného prodloužení od van Ginkela, poté hlavou ze tří metrů snadno rozvlnil síť. Neuběhlo ani šedesát sekund a svěřenci kouče Phillipa Cocuyho otočili vývoj nedělního duelu, po nahrávce od Zinčenka se odhodlal ke střele z osmnácti metrů Santiago Arias a náramně se trefil přesně k levé tyči, van der Hart se za tímto povedeným pokusem pouze ohlédl.

Od této chvíle začalo Zwolle ještě více riskovat, PSV do závěrečného hvizdu skóroval hned dvakrát. Nejprve se v 85. minutě prosadil Sam Lammers, který vypálil z první z hranice pokutového území a jeho přízemní rána zapadla ke vzdálenější konstrukci kolem skákajícího strážce PEC. Za další tři minuty uzavřel gólový účet tohoto střetnutí střídající Bart Ramselaar, jenž si naběhl na perfektní kolmici Zinčenka a z mírného úhlu propálil van der Harta.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, peczwolle.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele