základní část, 4. kolo
28.08.2016 12:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - FC Groningen 0:0

Největší překvapení tohoto kola se zrodilo na hřišti v Eindhovenu, kde obhájce mistrovské trofeje a velký favorit z PSV poprvé v tomto ročníku Eredivisie ztratil body, do té doby s posledním Groningenem remizoval 0:0. Domácí výběr je v tabulce na druhé pozici s deseti body a na vedoucí Feyenoord ztrácí body dva. Hosté poprvé v tomto ročníku bodovali a jsou sedmnáctí, nerozhodný výsledek vybojovali i přesto, že od 32. minuty hráli v deseti.

Eindhoven až do nedělního střetnutí vyhrál ve všech čtyřech soutěžních duelech a měla to tedy být jasná záležitost. Ovšem hosté neměli co ztratit, předvedli výborný výkon v defenzívě a za svou houževnatost si určitě tento skvělý výsledek zasloužili. Navíc jim tento zápas hodně může pomoci v dalším průběhu sezóny. Hosté vstoupili do zápasu aktivně a i přes územní převahu soupeře se dostali do první větší příležitosti ve 27. minutě.

Postaral se o ni Mahi, který po přihrávce Linssena už překonal brankáře Zoeta, nicméně jeho dokázal před brankovou čarou zastoupit jeden z obránců. Groningenu se zkomplikovala cesta za bodovým ziskem ve 32. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Juninho Bacuna. Ten první kartu obdržel ve 12. minutě za podražení protihráče zezadu, o dvacet minut později poslal k zemi ve slibně se rozvíjející akci Narsingha a předčasně se tedy poroučel do sprch.

Ani tuto výhodu nedokázali domácí nijak výrazně zužitkovat a to dokonce kopali pokutový kop. Ve 43. minutě Hateboer podrazil v šestnáctce Narsingha, dostal žlutou kartu a navíc rozhodčí ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil Luuk de Jong, jenže zamířil pouze doprostřed branky a Padt vyrazil balón do strany ke svým spoluhráčům. Po změně stran zahrozilo PSV dvakrát, kýžené trefy se nedočkalo.

Nejprve ze střední vzdálenosti vystřelil Guardado a brankář Padt jednoruč odvrátil balón na rohový kop. Ihned na to hlavičkoval Luuk de Jong a mířil přesně k pravé tyči, ale jeden z hráčů Groningenu odvrátil míč na brankové čáře. Poté fungovala hostující obrana na jedničku a soupeře k Padtovi již nepustila. Po týdenní přestávce bude hrát PSV v Nijmegenu, Groningen bude bojovat o svou první výhru doma s nováčkem ze Sparty Rotterdam.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele