základní část, 18. kolo
15.01.2017 14:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

PEC Zwolle - AFC Ajax 1:3

Fotbalisté Ajaxu potvrdili úlohu favorita na půdě Zwolle a nakonec zvítězili 3:1, díky tomu si upevnili druhé místo v tabulce se čtyřiceti body a na vedoucí Feyenoord mají manko pěti bodů. O svém vítězství rozhodli z kraje druhého poločasu, kdy během dvou minut vstřelili dvě branky a i přes snížení soupeře nakonec dotáhli zápas do vítězného konce. Zwolle zůstává v tabulce na šestnáctém místě se čtrnácti body a na patnáctý Excelsior ztrácí body dva.

Hrdinou utkání se stal třiadvacetiletý marocký záložník Hakim Ziyech, který skóroval hned dvakrát. Za PEC nastoupil podruhé v sezóně český obránce Josef Kvída a byl střídán v 70. minutě. První poločas byl z obou stran velmi opatrný, hosté i přes územní převahu nedokázali ani jednou výrazněji ohrozit brankáře van der Harta. Nicméně po změně stran zabrali a hned v první minutě druhé půle mohli jít do vedení.

Do dobré střelecké pozice se dostal El Ghazi, avšak zakončení se mu vůbec nepovedlo a balón poslal hodně mimo. Klíčové momenty tohoto utkání se zrodily v rozmezí 53. - 55. minuty. Nejprve byl nařízen pokutový kop ve prospěch Ajaxu, kdy ve vlastní šestnáctce fauloval Sandler. Míč si následně postavil Lasse Schöne a ten nabídnutou příležitostí nepohrdl, svůj pokus bezpečně umístil k pravé tyči do protipohybu van der Harta.

Náskok amsterdamského výběru zvýšil ani ne za dvě minuty Ziyech, který si naběhl na krásný pas za obranu od Veltmana z vlastní poloviny, poté se vymotal mezi dvěma bránícími protihráči a z otočky po zemi zamířil k pravé tyči za záda zkoprnělého strážce Zwolle. Domácí zbraně nesložili a do hry o bodový zisk se vrátili zhruba dvacet minut před koncem, svůj premiérový gól v Eredivisii vstřelil Nicolai Brock-Madsen.

Čtyřiadvacetiletý kmenový hráč anglického Birminghamu využil přihrávky Saymaka a následného centru Meniga z pravého křídla, pak hlavou ze čtyř metrů rozvlnil síť. Od této chvíle PEC ještě více přidalo, nicméně Ajax odrazil jeho nápor v 81. minutě. Podruhé v nedělním duelu skóroval Ziyech, jenž po nahrávce Sinkgravena uprchl na levé straně a následně vystřelil z ostrého úhlu, balón zapadl přímo ke vzdálenější tyči. Domácí se od tohoto momentu na žádný odpor už nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, peczwolle.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele