základní část, 3. kolo
21.08.2016 16:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Heracles Almelo - Feyenoord Rotterdam 0:1

Feyenoord Rotterdam pokračuje ve své skvostné jízdě nejvyšší soutěží a jako jeden ze tří celků Eredivisie prozatím získal plný počet devíti bodů. Nyní uspěl na půdě konkurenčního Heracles, které naopak utrpělo úvodní porážku. Feyenoord má na kontě skóre 8:0 a dostal se do čela nizozemské nejvyšší soutěže, Almelo je se čtyřmi body na deváté příčce. O jediný gól se postaral po necelé půl hodině hry Karim El Ahmadi.

Hosté vstoupili do duelu velmi aktivně a již v 6. minutě mohl vsítit vedoucí branku Berghuis. Ten se uvolnil na pravé straně a poté poslal před branku střílený centr, který nakonec orazítkoval bližší tyč. O šest minut později po dlouhém pasu Vilheny pálil z pravé strany Karsdorp. Brankář Castro dokázal vyboxovat balón nad sebe a k dorážce se tlačil rotterdamský kapitán Kuijt, který však zblízka nedokázal dopravit balón za brankovou čáru.

Krátce po odehrané čtvrthodině zahrozilo poprvé Heracles. Špatnou defenzivní práci předvedl Toornstra, který doslova namazal do šance Bel Hasanimu. Ten se rozhodl vypálit z necelých třiceti metrů a pravou tyč minul jen o pár decimetrů. V polovině úvodního dějství se snažil svou hrubku napravit Toornstra, nicméně jeho tvrdou ránu z hranice pokutového území brilantně vyrazil připravený Castro na rohový kop. Hosté zužitkovali svůj tlak ve 29. minutě.

Po dobré kombinaci Vilheny přiťukl Kuijt míč hlavou nabíhajícímu El Ahmadimu a ten nekompromisní tvrdou ranou zamířil přímo pod horní tyčku - 0:1. V základní sestavě Heracles opět nastoupil český útočník Jaroslav Navrátil (odehrál 70 minut) a byl u akce svého týmu ve 39. minutě. Po jeho zpětné nahrávce střílel aktivní Bel Hasani z dvaceti metrů a hostující svatyni minul zhruba o metr a půl.

Neuběhla ani minuta a na druhé straně mohl zvýšit vedení Feyenoordu Jørgensen, tentokráte však po patičce Berghuise pálil z první těsně mimo. Zhruba deset minut po přestávce po kombinaci Bel Hasaniho s Navrátilem hlavičkoval z hranice brankového území Gladon, jenže v jasné pozici selhal a zamířil příliš vysoko. Ihned na to stejný hráč uvolnil nabíhajícího Brunse, jenže ani jeho pokus z pětadvaceti metrů se mezi tři tyče nevešel. Od této chvíle Feyenoord svého soupeře k ničemu nepustil a udržel těsný náskok do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele